ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: Αναμένουμε τις επόμενες μέρες να δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων

Ερωτηθείς για την επιχείρηση που διενεργεί η Λιμενική Αστυνομία από χθες, ο κ. Υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει, λέγοντας ότι πρόκειται για επιχειρησιακό σχεδιασμό

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Αναμένουμε τις επόμενες μέρες να δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόσαμε σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης με το Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο του Επαρχιακού Οργανισμού Λευκωσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για αναχαίτιση των μαζικών αφίξεων μεταναστών και τη συνεργασία με τον Λίβανο για αποτροπή του απόπλους σκαφών με προορισμό την Κύπρο, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως μετά την επίσκεψη κυπριακής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Λίβανο, δόθηκαν δεσμεύσεις ότι οι Αρχές της χώρας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τον απόπλου σκαφών. «Επίκειται και επίσκεψη αρμόδιου Επιτρόπου, όπως και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. στον Λίβανο). Από εκεί και πέρα, εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία, έχουμε πάρει κάποια άλλα μέτρα για αποτροπή των ροών, όπως αυτό που ανακοινώσαμε το Σάββατο και αφορά την αναστολή της εξέτασης των νέων αιτήσεων, το οποίο έτυχε και έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των ενεργειών μας», υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την επιχείρηση που διενεργεί η Λιμενική Αστυνομία από χθες, ο κ. Υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει, λέγοντας ότι πρόκειται για επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Κληθείς να πει εάν αυτό που εφαρμόστηκε χθες είναι το σχέδιο β’, ο κ. Υπουργός απάντησε αρνητικά και είπε ότι το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί.

Τέλος, σε ερώτηση εάν υπάρχει πρόθεση για αναθεώρηση των μέτρων, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι όλα τα μέτρα αναθεωρούνται σύμφωνα με την αποτελεσματικότητά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση