ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΕΣ για Υφ. Μετανάστευσης: Σημαντικά τα οφέλη από τη συστέγαση υπηρεσιών

Στην Ολομέλεια σήμερα το Υφ. Μετανάστευσης - Έκκληση Ιωάννου για υπερψήφιση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σημαντικά οφέλη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θα έχει η δημιουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, το οποίο θα βρεθεί σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον Υπουργό Εσωτερικών να απευθύνει έκκληση για υπερψήφισή του.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε ότι μέρος του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ασχολείται με τα θέματα  του μεταναστευτικού και ασύλου, όπως και μέρος του Υφυπουργείου Πρόνοιας και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών, θα μεταφερθεί κάτω από το Υφυπουργείο Μετανάστευσης.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των πολιτικών της Κυβέρνησης, ο Υπουργός είπε ότι μέσα σε ένα χρόνο καταγράφηκε 37% μείωση αφίξεων μεταναστών και 50% μείωση των αιτήσεων ασύλου. Στόχος, είπε, «είναι να βελτιωνόμαστε και να προσπαθούμε για θετικά αποτελέσματα, ωστόσο στο μεταναστευτικό όλα είναι ρευστά».

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, το πρόβλημα υπάρχει με τη Συρία και τις αυξημένες αφίξεις δια θαλάσσης από το Λίβανο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα ήταν καλές, με αποτέλεσμα να μην σταματήσουν οι αφίξεις από τις γειτονικές χώρες.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση