ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΕΣ: Χαιρετίζει τη στάση του ΔΗΣΥ για διενέργεια δημοψηφίσματος στις βουλευτικές

Η πρόταση της Κυβέρνησης αφορά τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΚΥΠΕ

Τη θετική στάση του ΔΗΣΥ στην πρόταση της Κυβέρνησης για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ταυτόχρονα με τις Βουλευτικές εκλογές, χαιρέτισε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του κόμματος υπό τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νουρής είπε πως στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων είχε μια συζήτηση σήμερα με τον Πρόεδρο και τους Βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού τους οποίους ενημέρωσε για την πρόταση της κυβέρνησης για την προώθηση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πρότασης για τη διενέργεια ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος κατά τη διάρκεια και την ημέρα των βουλευτικών εκλογών ώστε πέραν από τη συζήτηση που εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, να κατατεθεί και η άποψη του κυρίαρχου λαού όπως ο περί δημοψηφισμάτων νόμος ορίζει.

«Έχουμε επίσης ενημερώσει ότι πέραν της αναγκαιότητας για τη διενέργεια παγκύπριου δημοψηφίσματος που εκφράζει εν πολλοίς και τις θέσεις της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που επιβάλλουν και επιτάσσουν την προώθηση αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης. Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διασυνδέσει και έχει ιεραρχήσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη θέτει ως μια προϋπόθεση αναφορικά με την εκταμίευση του πολύ σημαντικού για την χώρα μας, ποσού των 968 εκατομμυρίων που προνοεί το ταμείο ανάκαμψης», είπε.

Ο κ. Νουρής έκανε λόγο για μια πρόσθετη αναγκαιότητα να προωθηθεί η μεταρρύθμιση αφενός μεν για να προχωρήσει αυτή η πολύ μεγάλη εκσυγχρονιστική προσπάθεια για την τοπική κοινωνία αλλά αφετέρου και για να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκταμίευση από το ταμείο ανάκαμψης.

«Η ανταπόκριση εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού ήταν θετική, χαιρετίζουμε αυτή τη στάση και ολοκληρώνουμε σήμερα τις συναντήσεις μας με τα κοινοβουλευτικά κόμματα ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει αυτή η θετική τοποθέτηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη αυτό που οι πολίτες ζητούν, δηλαδή μια αυτοδιοίκηση εκσυγχρονισμένη, μια αυτοδιοίκηση που να μπορεί να παρέχει ποιοτικότερες υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατόν κόστος», είπε.

Από την πλευρά της η Βουλευτής Ξένια Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τον κ. Νουρή και τον συνεχάρη για την επιμονή του, τη συνέπεια του ώστε να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια μεταρρύθμιση, πρόσθεσε, η οποία θα φέρει ένα επιπλέον εκσυγχρονισμό, επιπλέον ποιοτικότερες και οικονομικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες, γι’ αυτό τον λόγο εμείς εξ’ αρχής την πρόταση του για ένα ενιαίο, καθολικό δημοψήφισμα μαζί με τις βουλευτικές εκλογές ήταν κάτι το οποίο αντικρίσαμε θετικά και τοποθετηθήκαμε θετικά.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης, η Βουλευτής Ξένια Κωνσταντίνου και ο Βουλευτής Γιώργος Κάρουλλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση