ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΞ: Aβάσιμες οι απειλές Νασράλα

«Η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με αυτό, επομένως θεωρούμε ότι η όλη συζήτηση στερείται βάσης»

ΚΥΠΕ

Οι απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο κατά της Κύπρου είναι αβάσιμες και η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ερωτηθείς για το θέμα ύστερα από συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων στη Λευκωσία την Παρασκευή.

Ανησυχία για τυχόν κλιμάκωση της κατάστασης εξέφρασε και ο Υπουργός των Φιλιππίνων Ενρίκε Μανάλο.

Ο Κύπριος Υπουργός είπε πως η Κύπρος έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι οι απειλές και οι δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ δεν τεκμηριώνονται και ότι η χώρα μας δεν έχει και δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει κανενός είδους στρατιωτικές δραστηριότητες εναντίον οποιασδήποτε χώρας στην περιοχή μας, εναντίον οποιασδήποτε χώρας που είναι θύμα στρατιωτικών επιθέσεων.

«Η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με αυτό, επομένως θεωρούμε ότι η όλη συζήτηση στερείται βάσης. Προσπαθούμε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες να προσφέρουμε υποστήριξη στους ανθρώπους στη Γάζα, σε συνεργασία με μια σειρά από άλλες χώρες, με τον ΟΗΕ, άρα είμαστε εξίσου έκπληκτοι με αυτά που ειπώθηκαν γιατί δεν έχουν ουσιαστική εφαρμογή σε αυτό που έκανε η Κύπρος ή που εκπροσωπεί η Κύπρος», ανέφερε.

Ο κ. Κόμπος είπε ότι «έγιναν όλες τις απαραίτητες κινήσεις και λάβαμε όλα τα απαραίτητα διπλωματικά μέτρα» και αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις των αρχών του Λιβάνου, της ΕΕ, της Ελλάδας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών που εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους.

«Επομένως αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού της», ανέφερε.

Σε ερώτηση για τις απειλές Νασράλα ο Υπουργός των Φιλιππίνων είπε ότι συζήτησε την κατάσταση στη Γάζα και στη Μέση Ανατολή με τον ομόλογό του και εκφράστηκε η ανησυχία «ότι εάν δεν καταφέρουμε να επιλύσουμε την ανθρωπιστική κατάσταση, αντιμετωπίζουμε έναν κίνδυνο κλιμάκωσης στα άλλα μέρη της περιοχής και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για όλους».

Υπενθύμισε ότι στην Κύπρο διαμένει και εργάζεται ένας τεράστιος αριθμός Φιλιππινέζων και οποιαδήποτε όξυνση της έντασης και κλιμάκωση του προβλήματος, σίγουρα μπορεί να τους επηρεάσει άμεσα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση