ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΞ: Η ενότητα ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική μας στρατηγική

«Η σημερινή τάξη πραγμάτων δεν επιτρέπει σε κανένα πολίτη του τόπου να απολαύσει τα δικαιώματα του» είπε ο κ.Χριστοδουλίδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και όπλο στον αγώνα μας για δικαίωση, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο 17ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτή του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού που τελέστηκε το πρωί από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση στο Κυπριακό στη βάση μιας ρεαλιστικής και διεκδικητικής στρατηγικής αξιώνοντας αυτό που δικαιούμαστε και αυτό που μας αξίζει, με μοναδικό στόχο τον τερματισμό του απαράδεκτου στάτους κβο που για δεκαετίες μας υποχρεώνει να ζούμε σε συνθήκες που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Στόχος, συνέχισε, είναι η επανένωση της πατρίδας μας.

«Η σημερινή τάξη πραγμάτων δεν επιτρέπει σε κανένα πολίτη του τόπου να απολαύσει τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και το επίπεδο ευημερίας που όλοι οι άλλοι πολίτες Ευρωπαϊκών χωρών θεωρούν αδιαμφισβήτητα κεκτημένα. Αντίθετα το σημερινό στάτους κβο συνιστά ανάμεσα σε άλλα μόνιμη διαταραχή στις ισορροπίες της ασφάλειας στο νησί και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Αυτή λοιπόν η στρεβλή κατάσταση πραγμάτων θα πρέπει οριστικά να τερματιστεί για μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή άλλος τρόπος παρά να τερματιστεί η κατοχή, να επανενωθεί η πατρίδα μας, να έρθει επιτέλους η ειρήνη στον τόπο μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στόχος και προσδοκία μας είναι μέσα από ένα ουσιαστικό εξονυχιστικό διάλογο που επιθυμούμε να επαναρχίσει από εκεί που διακόπηκε στον Γκραντ Μοντανά να παραδώσουμε στις μελλοντικές γενιές μια πατρίδα χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς ξένες εγγυήσεις, επανενωμένη σύγχρονη και ευρωπαική» είπε ανάμεσα σ’ άλλα ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ηγετική μορφή του Σπύρου Κυπριανού, τα επιτεύγματα του στην οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου, ενόσω ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τον άσβεστο πόθο και αγώνα του για ελευθερία της πατρίδας μας που κράτησε μέχρι την τελευταία του πνοή. Αναφέρθηκε στον ηγέτη, τον άνθρωπο, τον πολιτικό, τον οποίο όπως είπε, είχε την τύχη να γνωρίσει στη διάρκεια της συγγραφής της διδακτορικής του διατριβής.

Του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού και κατάθεση στεφάνων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οικογένεια του Σπύρου Κυπριανού, αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«Ο κυπριακός λαός να ξυπνήσει! Απλά θυμηθείτε όταν ο πρόεδρος τους υπόγραφε συμφωνίες με το Ισραήλ ο ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  13:41

Δημοψήφισμα για πρόωρες εκλογές από ΔΗΚΟ, Οικολόγους και Συμμαχία

«Λέει ο Αβέρωφ μια βλακεία, την βελτιώνουν σε σούπερ βλακεία οι υπόλοιποι. Ασχέτως αν οι τελευταίοι, ...»
Ανωνυμος  |  08:48

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλες οι εξθπνοβλακείες ξεκινάνε απο το ΑΚΕΛ. Ότανν θα χρειαστούμε μια μέρα ...»
Ανώνυμος  |  08:40

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

«Μονο με το τοππουζι θα φερουν τον νου τουs! Ο γαρος αμα κουτσουφλα του φακκας πουπανω!»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  23:31

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X