ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΞ: Κοινή η βούληση για αναβάθμιση σχέσεων με ΗΠΑ

H δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος είχε σειρά επαφών στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι κοινό συμπέρασμα από τις συναντήσεις του είναι η επιβεβαίωση της άριστης σχέσης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου και η κοινή προσπάθεια για μια περαιτέρω αναβάθμιση της σχέσης αυτής.

Σε δήλωσή του έξω από το Καπιτώλιο, ο κ. Κόμπος είπε ότι "επισκέφθηκα το Καπιτώλιο στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης. Είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και με την ηγεσία των Δημοκρατικών τόσο στην Γερουσία όσο και στην Βουλή".

Πρόσθεσε ότι "είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πρωτίστως το Κυπριακό καθώς επίσης και τις εξελίξεις στην περιοχή, τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου και την συνεργασία μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ. Κοινό συμπέρασμα από τις συναντήσεις αυτές είναι η επιβεβαίωση της άριστης σχέσης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου και η κοινή μας προσπάθεια πλέον να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την σχέση αυτή ώστε να καταστούμε στρατηγικός σύμμαχος με τις ΗΠΑ" τόνισε ο Υπουργός.

Εξάλλου, έξω από το Καπιτώλιο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση καταδίκης της 50ης επετείου της τουρκικής εισβολής. Ο κ. Κόμπος ανέφερε στην εκδήλωση ότι έχουν περάσει πέντε δεκαετίες με την Τουρκία να κατέχει το ένα τρίτο της Κύπρου.

"Πέντε δεκαετίες κατοχής του ενός τρίτου της χώρας μας. Η επιθετικότητα δεν μπορεί να ανταμείβεται. Αρκετά. Είμαστε εδώ για να τονίσουμε ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Κύπρο μέχρι να έχουμε την επανένωση της Κύπρου, του νησιού μας" είπε ο Υπουργός.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Δημοκρατική, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, η οποία κρατούσε και εκείνη ένα κερί κατά την συμβολική εκδήλωση καταδίκης.

Σε ανάρτησή του στο 'Χ', ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ήταν τιμή που συνάντησε την κ. Πελόζι, η οποία όπως πρόσθεσε, συμμετείχε στη συμβολική εκδήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση