ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ τόνισαν τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας τους

Yπήρξε κοινή δέσμευση για υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και δράσεων στο επόμενο διάστημα

ΚΥΠΕ

Ο στρατηγικός χαρακτήρας του Τριμερούς Μηχανισμού Συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας–Ισραήλ επιβεβαιώθηκε σε τριμερή συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα υπήρξε κοινή δέσμευση για υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και δράσεων στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετείχε στην τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση, ο κ. Κόμπος μαζί με τους ομολόγους του, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Eli Cohen, «επιβεβαίωσαν τον στρατηγικό χαρακτήρα του Τριμερούς Μηχανισμού Συνεργασίας και εξέφρασαν την από κοινού ισχυρή δέσμευσή τους για ενίσχυση της πολύπλευρης συνεργασίας, με υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και δράσεων στο επόμενο διάστημα».

Στην συνάντηση, οι Υπουργοί σημείωσαν τη γεωστρατητική σημασία του σχήματος 3+1 (ΗΠΑ) για ευημερία και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισαν ότι σύντομα προσβλέπουν στη διευθέτηση συνάντησης σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Επιπρόσθετα, τονίστηκε η ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για συμμετοχή στο Βήμα Νεγκέβ βάσει των δυναμικών που αναπτύσσονται από τις Συμφωνίες Αβραάμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Η επιστροφή του έχει προκαλέσει ήδη ανησυχίες στην Πινδάρου, το Προεδρικό και το περιβάλλον Αναστασιάδη
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ