ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΞ - Συζητά με Κονγκό και Καμερούν συμφωνία επαναεισδοχής μεταναστών

Στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας που διεξήχθη στην Τζέρμπα της Τυνησίας οι πρώτες επαφές

ΚΥΠΕ

Την έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων με στόχο τη σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής μεταναστών, συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, με τους ομολόγους του από το Κονγκό και το Καμερούν, στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας που διεξήχθη στην Τζέρμπα της Τυνησίας, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Κασουλίδης, πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του από το Κονγκό και το Καμερούν, «δύο χώρες με μεγάλους αριθμούς παράτυπων μεταναστών στην Κύπρο».

«Κατά τις εν λόγω συναντήσεις έγινε συνεννόηση για έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων με στόχο τη σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής μεταναστών», αναφέρεται. Σημειώνεται ότι «και οι δύο χώρες αναγνωρίζουν την ανάγκη αντιμετώπισης του ζητήματος της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, ως αποτέλεσμα της οποίας μεγάλοι αριθμοί μεταναστών διοχετεύονται και εξωθούνται στην Κύπρο από επιτηδείους διακινητές».

«Επιπρόσθετα, αμφότερες οι χώρες δεν αναγνωρίζουν το ότι η εσωτερική τους κατάσταση είναι τέτοια που να καθιστά τους πολίτες τους αιτητές ασύλου. Συνεπώς, διαπιστώθηκε κοινή προσέγγιση ως προς τις γενεσιουργίες αιτίες του προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισής του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, αναφέρεται ότι, για τα αποτελέσματα των εν λόγω συναντήσεων, ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει «ενδελεχώς» τον Υπουργό Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Όταν ο Χριστοδουλίδης μας έλεγε σε εκδήλωση των επιχειρηματιών πως δεν ήταν αρμοδιότητά του να εμπλακεί σε αυτά τα θέματα, βασικά μας ΄έλεγε ψέματα.

Πετρος Παπαστυλιανου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση