ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπόμνημα στον ΟΗΕ στέλνει η Πλατφόρμα «ΔΔΟ-ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ»

Στόχος να υπενθυμίσει στα Ηνωμένα Έθνη πως ως κίνηση πολιτών θα στηρίξει ΔΔΟ με πολιτική ισότητα

Newsroom K

Η Πλατφόρμα «ΔΔΟ-ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ» η οποία δημιουργήθηκε με στόχο την στήριξη όλων των εμπλεκόμενων να περπατήσουν το τελευταίο μίλι για την διαδικασία επίλυσης του κυπριακού στέλνει υπόμνημα προς τα Ηνωμένα Έθνη και καλούν τον γ.γ των Ηνωμένων Εθνών να ασκήσει για άλλη μια φορά, το μέγιστο της καλής του θέλησης σε αυτήν την ανανεωμένη διαδικασία. Τον παρακαλούμε να θυμάται ότι ο λαός της Κύπρου θέλει λύση και εμείς ως κίνηση πολιτών θα υποστηρίξουμε μια Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως αναφέρεται στα ψηφίσματα των ΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πλατφόρμα και υπογράφουν οι Άννα Μαραγκού Ανδρέας Παραλίκης, Βασίλης Πετρίδης και Παύλος Ιακώβου, αναφέρεται το υπόμνημα που αποστάληκε.«Υπογραμμίζουμε προς τον ΓΓ των ΗΕ ότι για να αποφέρει καρπούς αυτή η διαδικασία, πρέπει όλοι να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος. Εδώ και πολλά χρόνια, ο λαός της Κύπρου αγνοείται κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Το μέλλον των Κυπρίων συζητείται κεκλεισμένων των θυρών, αφήνοντας τους Κύπριους να αγνοούν ποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί, ποια πρόοδος έχει σημειωθεί και πώς θα είναι το μέλλον τους. Αυτό μας καθιστά όλους δυνητικά ευάλωτους στην παραπληροφόρηση και τη στρέβλωση των γεγονότων από εκείνους που θέλουν να υπονομεύσουν τη διαδικασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαδικασία για να πετύχει /πρέπει να είναι διαφανής και να συνοδεύεται από μια διαρθρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης από /τα Ηνωμένα Έθνη, χωρίς να αφήνει περιθώρια χειραγώγησης της κοινής γνώμης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Καλούμε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη να συνεργαστούν με τις δύο κοινότητες προκειμένου να δημιουργήσουν μέσα και τρόπους για μια διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα επιτρέψει τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στις διαπραγματεύσεις, αλλά κυρίως των νέων και των γυναικών της Κύπρου που παραδοσιακά αγνοούνται. Η επιτυχία οποιουδήποτε σχεδίου λύσης εξαρτάται από το αν οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν μια Ομοσπονδιακή Κύπρο και να εργαστούν για την ειρήνη και την ευημερία στη χώρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν οι πολίτες δεν ακουστούν στις πιο κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους. Εάν οι πλευρές είναι πραγματικά προσηλωμένες σε μια επιτυχημένη διαδικασία, τότε τα Ηνωμένα Έθνη και οι δύο κοινότητες πρέπει να βρουν τρόπους για να καταστεί η κυπριακή κοινωνία των πολιτών, οι γυναίκες και η νεολαία του νησιού εποικοδομητικό μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας» όπως σημειώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει η Πλατφόρμα είχε προγραμματίσει μια συμβολική εκδήλωση κατά μήκος της Δημοσθένη Σεβέρη και έξω από το προεδρικό μέγαρο κατά τη διέλευση και άφιξη της απεσταλμένης του ΟΗΕ, Jane Holl Lute, ως μέσο στήριξης στην προσπάθεια, η οποία ακυρώθηκε λόγω των μέτρων. «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια μαζική συγκέντρωση στο μέλλον, και αν μας το επιτρέπουν οι υγειονομικές εξελίξεις της πανδημίας, σε συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, προκειμένου να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο λαός της Κύπρου θα σταθεί πίσω από αυτή τη διαδικασία και θα υποστηρίξει τη λύση» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εντείνεται η αντιπαράθεση E.E. - AstraZeneca

«K. Kyriakidou, to oti exete to idio provlima me 2 diaforetikes etereies mallon dixni pos to provlima ...»
G.  |  21:34

Αυτοδιοίκηση στη This is Cyprus

« “Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζονται συχνά και για τον ίδιο λόγο.” Mark Twain»
Leon  |  14:08

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση