ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

20 χρόνια Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

Γιορτάζει με την παράσταση «Αναδρομή - ΑναΔΡΟΜΟΙ» με μουσική και χορό

Newsroom K

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών εορτάζει τα 20χρονά του φέτος και κορυφώνει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Αναδρομή – ΑναΔΡΟΜΟΙ». Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είναι της Χριστιάνας Παπαδοπούλου και σ’ αυτή θα συμμετέχουν η Κατερίνα Παπαδοπούλου και η Dilek Koc, 17 μουσικοί από Ελλάδα και Κύπρο και 100 χορευτές. Παράλληλα, στον χώρο της μουσικοχορευτικής παράστασης θα λειτουργεί έκθεση με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό. Η παράσταση κάνει αναδρομή στην εικοσαετή παρουσία του Πολιτιστικού Εργαστηρίου στον χώρο του παραδοσιακού χορού και της μουσικής, και ταυτόχρονα και δίνει και μία άλλη πρόταση / διάσταση του παραδοσιακού χορού.

Με την ευκαιρία των 20χρονών του το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών οργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, σειρά εκδηλώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν εκθέσεις, παραγωγή ταινίας μικρού μήκους, έκδοση λευκώματος, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις κ.ά.

Πόλος παράδοσης

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών ιδρύθηκε αρχικά ως εργαστήρι παραδοσιακών χορών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων εμπλούτισε τη λειτουργία του με πολλές άλλες δράσεις και προγράμματα, θέτοντας ως βασικούς στόχους, την έρευνα, τη διδασκαλία και την παρουσίαση του παραδοσιακού χορού και μουσικής της Κύπρου και του ευρύτερου ιστορικού ελληνικού χώρου, τη διδασκαλία παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων σε άτομα νέας γενιάς μέσω εναλλακτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία ευκαιριών υγιούς απασχόλησης για παιδιά / έφηβους / ενήλικες της περιοχής των Αγίων Ομολογητών, αλλά και της ευρύτερης Λευκωσίας. Το Εργαστήρι ανέπτυξε επίσης σημαντική δράση στην προαγωγή τοπικών και ευρωπαϊκών δράσεων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, στην πρόληψη της παραβατικότητας μέσω προγραμμάτων και δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου, στη δημιουργία ευκαιριών για κοινωνικοποίηση και στην παροχή δυνατότητας για συμμετοχή σε πολιτιστικά προγράμματα (ευρωπαϊκά προγράμματα, Erasmus+).

 

Πότε/πού: Σκαλί Αγλαντζιάς, Αγλαντζιά, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, ώρα 8.00 μ.μ.

Πληροφορίες: Τηλέφωνο 22256782

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση