ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά»

Με νέο επεισόδιο του Διονύση Σταθακόπουλου με τίτλο «Επιδημίες πανώλης στη μεσαιωνική Κύπρο»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η σειρά διαδικτυακών διαλέξεων εμπλουτίζεται με το νέο επεισόδιο-διάλεξη του Διονύση Σταθακόπουλου με τίτλο «Επιδημίες πανώλης στη μεσαιωνική Κύπρο», το οποίο παρουσιάζεται από την Παρασκευή, 27 Αυγούστου.

Θεματική Διάλεξης:

Η δεύτερη πανδημία της πανώλης, γνωστή ως Μαύρος Θάνατος, ξέσπασε στο μεσαιωνικό βασίλειο της Κύπρου το 1347 και επέστρεψε σε ακόμη 8 κύματα έως το 1470-71. Στο podcast αυτό, ο Διονύσης Σταθακόπουλος εξετάζει τη χρονολογική και γεωγραφική πορεία της νόσου, την πρόσληψή της όπως και τις κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στη νόσο από τους μεσαιωνικούς πληθυσμούς της Κύπρου.

Σύντομο βιογραφικό της ομιλήτριας:

Ο Διονύσης Σταθακόπουλος σπούδασε στα πανεπιστήμια Μünster, Βιέννης και Birmingham και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, στο Central European University της Βουδαπέστης και στο King’s College του Λονδίνου. Είναι επίκουρος καθηγητής βυζαντινής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά βιβλίων, με τελευταίο το βιβλίο «Μικρή Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», που έχει ήδη μεταφραστεί στα ελληνικά, τα εσθονικά, τα τουρκικά, τα κινέζικα και τα κορεάτικα. Ένα από τα βασικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι η μελέτη της πανώλης στο Βυζάντιο και το μεσαιωνικό κόσμο.

H σειρά διαλέξεων «Μίλα μου Ιστορικά» αποτελεί μία επιστημονικά τεκμηριωμένη και ταυτόχρονα φιλική στον ακροατή σειρά, από έγκριτους επιστήμονες που εστιάζουν σε διάφορα κυπρολογικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με τα Μουσεία, Συλλογές, Εκθέσεις, Δράσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος, αλλά και ευρύτερα με όλες τις περιόδους της κυπριακής ιστορίας, αρχαιολογίας, ιστορίας της τέχνης και λογοτεχνίας.

Οι διαλέξεις παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στη σελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος στο Facebook (@boccf), στην ιστοσελίδα μας www.boccf.org και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες παροχής ήχου (Buzzsprout, Spotify, Google Podcasts: “Μίλα μου ιστορικά”).

Πληροφορίες

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22128157, www.boccf.org

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση