ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις της Σχολής Κωφών για τον Μάρτιο

Η εβδομάδα 14 μέχρι τις 20 Μαρτίου 2022 όριζεται ως «Εβδομάδα Διαφώτισης για την Κώφωση-στη Μνήμη Γεωργίου Μάρκου»

Δελτίο Τύπου

Το Ταμείο Ευημερίας Σχολής Κωφών Παίδων (ΤΕΣΚΠ) και η Σχολή Κωφών-Γεώργιος Μάρκου (Σχολή) τιμώντας τη μνήμη και την ανεξάντλητη προσφορά του πρώτου δασκάλου και πρώτου Διευθυντή της Σχολής, Γεωργίου Μάρκου, ορίζουν την εβδομάδα από τις 14 μέχρι τις 20 Μαρτίου 2022 ως «Εβδομάδα Διαφώτισης για την Κώφωση-στη Μνήμη Γεωργίου Μάρκου».

Στόχος της εβδομάδας αυτής είναι η διαφώτιση της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα κώφωσης. Κατά την εβδομάδα αυτή, θα γίνει ενημέρωση μέσω της προβολής διαφωτιστικών σποτ και ντοκιμαντέρ, θα δημοσιευτούν αφιερώματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, και θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό λεύκωμα και διαφωτιστικά έντυπα.

Οι εκδηλώσεις ανακοινώθηκαν σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη, που έγινε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 στη Σχολή από τον Πρόεδρο του ΤΕΣΚΠ κ. Αχιλλέα Δημητριάδη και τον Βοηθό Διευθυντή Α΄ της Σχολής κ. Γιάννη Γιαννακίδη. Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης παρουσιάστηκε το διαφημιστικό σποτάκι για την Εβδομάδα Διαφώτισης καθώς και άλλο υλικό. Μιλώντας στη Διάσκεψη Τύπου, o κ. Γιάννης Γιαννακίδης χαρακτήρισε τον Γεώργιο Μάρκου «πατέρα των Κωφών», προσθέτοντας ότι η ενημέρωση και η ισότητα με τα ακούοντα άτομα θα πρέπει να αναγνωριστεί. Παίρνοντας τον λόγο, η πρώην Διευθύντρια της Σχολής κ. Χρύσω Στυλιανού τόνισε ότι «χρωστούμε πάρα πολλά στον Γεώργιο Μάρκου, ο οποίος έγραψε ιστορία στη Σχολή Κωφών, κάτι που οφείλουμε να αναδείξουμε.» Από την πλευρά του ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης εξήρε τη μεγάλη προσφορά του Γεώργιου Μάρκου, ενώ αναφέρθηκε, παράλληλα, και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Χρύσω Στυλιανού ανέφερε ότι η στάση της κοινωνίας έναντι των κ/Κωφών ατόμων εξαρτάται από την ενημέρωση που έχουν, σημειώνοντας ότι τα κ/Κωφά άτομα είναι ισότιμοι και χρήσιμοι για την κοινωνία, πολίτες, που πλέον εργοδοτούνται σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας διαφώτισης, προγραμματίζονται τρεις εκδηλώσεις:

α) Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας από τον έντιμο Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Γιωρκάτζη, στην Παλαιά Αγορά Παλουριώτισσας, στις 15/3/2022 στις 19:00 και θα ακολουθήσει δεξίωση. Η Έκθεση με τίτλο «Εφφαθά» θα λειτουργεί από τις 10:00-13:00 και 16:00-19:00 στις 16/3/2022 και 17/3/2022.

β) Φιλολογικό Μνημόσυνο του πρώτου Διευθυντή της Σχολής Γεωργίου Μάρκου, στη Σχολή Κωφών, στις 16/3/2022 στις 18:30. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

γ) Ανοικτή Μέρα Διαφώτισης και Γνωριμίας με την Κώφωση στη Σχολή Κωφών-Γεώργιος Μάρκου στις 19/3/2022, από τις 11:00-16:00. Η εκδήλωση περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, παιχνίδια, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Για συμμετοχή στις εκδηλώσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με το 22305422 ή στο email eid-scholi-kofon-lef@schools.ac.cy ή στη σελίδα της Σχολής Κωφών και του Ταμείου Ευημερίας Σχολής Κωφών στο facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ