ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2023

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πανόραμα πολιτιστικών δράσεων με εκδηλώσεις που αφορούν τον σύγχρονο Χορό, το Θέατρο και τη Μουσική

ΚΥΠΕ

Το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2023 κατά τους μήνες Μάιο – Σεπτέμβριο 2023. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πανόραμα πολιτιστικών δράσεων με εκδηλώσεις που αφορούν τον σύγχρονο Χορό, το Θέατρο και τη Μουσική.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Πρόγραμμα θέτει ως στόχο την προώθηση και υλοποίηση ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κοινότητες της Κύπρου. Ειδικότερα, η εφαρμογή του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση» στοχεύει στην προαγωγή, καλλιέργεια και διάδοση του πολιτισμού και την παροχή ευκαιριών για γνωριμία, στην κατανόηση, συμμετοχή και δημιουργία σε όσο το δυνατόν ευρύτερα στρώματα της υπαίθρου, στην ενθάρρυνση της κινητικότητας (mobility) των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών του πολιτισμού καθώς και του καλλιτεχνικού τους έργου και τέλος, στη διαμόρφωση καλλιτεχνικής αντίληψης και αισθητηρίου τόσο από τη θέση του δημιουργού όσο και από τη θέση του θεατή. 

Το φετινό πλούσιο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης ταξιδεύει σε περισσότερες από 40 κοινότητες της κυπριακής υπαίθρου παρουσιάζοντας 12 παραγωγές, οι οποίες περιλαμβάνουν Θεατρικές Παραστάσεις, Συναυλίες και Παραστάσεις Χορού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο Χρεμύλος μπορεί να είναι όλη η ανθρωπότητα εν δυνάμει…» λέει στην «Κ» ο Μάνος Βακούσης, για τον ρόλο του στον «Πλούτο» ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ