ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοιχτοί στο κοινό χώροι πολιτισμού στην Πάφο στο πλαίσιο του «Ksoporti Art Weekend»

ΚΥΠΕ

Ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την Κυριακή το "Ksoporti Art Weekend" στην Πάφο, μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Πετρίδειο Ίδρυμα, που έδωσε την ευκαιρία σε λάτρεις της τέχνης να εξερευνήσουν την εικαστική σκηνή της Πάφου.

Ανακοίνωση του Πετριδείου Ιδρύματος αναφέρει πως σύμφωνα με την Νεφέλη Στυλιανού, Art Collection Manager και ιδρύτρια του "Ksoporti Project", καλλιτέχνες, κέντρα τέχνης, και η Δημοτική Πινακοθήκη άνοιξαν συλλογικά τους χώρους τους για το κοινό. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες από κοντά και να έρθουν σε άμεση επαφή με τις πρακτικές, τις ιδέες και τα ερεθίσματα πίσω από τα έργα τους, όπως είπε.

Παρομοίως, μπόρεσαν να επισκεφθούν κέντρα τέχνης, τα οποία αποτελούν πυλώνες της εικαστικής σκηνής της Πάφου, καθώς και να εξερευνήσουν τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Είκοσι πέντε συμμετέχοντες άνοιξαν τις πόρτες τους, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την καλλιτεχνική σκηνή της πόλης και να μάθουν περισσότερα για την έμπνευση και τη δημιουργία κάθε καλλιτέχνη, συμπλήρωσε. Ακολούθως αναφέρθηκε στα μέλη της ομάδας της που είναι η Ελεάνα Γούρη, ο Σάββας Ανδρέου και ο Πάρις Χριστοφή.

Οι επισκέπτες κλήθηκαν να εξερευνήσουν καλλιτεχνικούς φορείς όπως το Κέντρο Τέχνης Κίμωνος, το M.A.M.A Contemporary, το The Makers Space, το Κολλέγιο Καλών Τεχνών στην Λέμπα και την Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ήταν η Ραφαέλλα Κωνσταντίνου, η Φωτεινή Μιχαηλίδη, ο Γιώργος Κοτσώνης, η Κατερίνα Φουκαρά, ο Αρσέντι Λισένκοβ, η Μαριάμ Σουχάνοβα Φουκαρά, ο Χρήστος Φουκαράς, ο Γιάννος Οικονόμου, ο Ρήνος Στεφανή, η Σούζαν Βάργκας Στεφανή, η Γιώτα Ιωαννίδου, ο Αριστοτέλης Δημητρίου, η Βίκυ Αχιλλίδου, η Κατερίνα Δημητρίου, η Έλλη Κοντού, ο Γιάννης Σακέλλης, ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης, η Ιρίνα Μανουκόφσκα, η Αναστασία Κριβένκο, ο Βλαντίμιρ Πονομάρεφ, ο Εμίλιο Κουτσοφτίδης, και η Μαργαρίτα Παρασκού.

Την Κυριακή λίγο πριν την εκδήλωση λήξης, η Νάντια Γεωργιάδου και η Χλόη Μπέλου παρουσίασαν μια χορογραφία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που συνδυάστηκε με το έργο τέχνης της Φωτεινής Μιχαηλίδη.

Ο πρόεδρος του Πετριδείου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης ανέφερε πως το Πετρίδειο Ίδρυμα συνεργάστηκε αυτό το τριήμερο με την ομάδα "Ksoporti Art" από τη Λεμεσό διοργανώνοντας ένα τριήμερο με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους εικαστικούς – καλλιτέχνες της Πάφου να έρθουν σε επαφή μαζί με το κοινό και ο κόσμος να γνωρίσει τους καλλιτέχνες και τα έργα τους. Ο κ. Μαραθεύτης ανέφερε πως η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από τον κόσμο της Πάφου και τους Παφίτες αλλά και από άτομα που έτυχε να βρίσκονται το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάφο και πως η τριήμερη εκδήλωση έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχήθηκε επίσης όπως στο μέλλον συνεργαστούν με μια εκδήλωση ανάλογου περιεχομένου. Το "Ksoporti Art Weekend" ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση