ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκινάει το 7o Διεθνές Poetry Slam Cyprus, 2024

Οι συμμετέχοντες απαγγέλουν την πρωτότυπη δουλειά τους, δραματοποιώντας την ταυτόχρονα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξεκινάει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου το 7o Διεθνές Poetry Slam Cyprus, ένα διαγωνισμός ποίησης, στον οποίο οι συμμετέχοντες απαγγέλουν την πρωτότυπη δουλειά τους, δραματοποιώντας την ταυτόχρονα. Στην 7η διοργάνωση έχουν προσκληθεί έξι Slammers από το εξωτερικό. Πρόκειται για τους Mama Fiera από την Ισπανία, Neža Prah Seničar από τη Σλοβενία, Antonia Eriksson από τη Σουηδία, Henrikke Meidell από τη Νορβηγία, Μαρία Μπάκα από την Ελλάδα και o Jesper Nielsen από τη Δανία. Guest Slammers στη φετινή διοργάνωση είναι ο Μάκης Μούλος από την Ελλάδα που διαμένει στη Βαρκελώνη και διοργανώνει εκεί το διαγωνισμό Σλαμ και ο δυο φορές National Champion Αργύρης Λοΐζου.
O ποιητής-slammer έχει στη διάθεσή του το μέγιστο 3 λεπτά και ίσως κάποια δευτερόλεπτα!

Η εκδήλωση θα αποτελείται από δύο μέρη, στο πρώτο θα διαγωνιστούν όλοι οι ποιητές-slammers που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση. Θα επιλεγούν οι έξι, από τους οποίους θα αναδειχθεί ο National Champion, ο δεύτερος και ο τρίτος νικητής. Στο δεύτερο μέρος θα διαγωνιστούν 12 ποιητές-slammerς, οι έξι που επελέγησαν στο Πρώτο Μέρος και οι έξι από το εξωτερικό. Θα ξεχωρίσουν οι έξι, από τους οποίους θα αναδειχθεί ο Poetry Slam Cyprus 2022 Champion, ο δεύτερος και ο τρίτος νικητής.

Οι δύο νικητές, ο National Champion και ο Poetry Slam Cyprus Champion 2021 θα πάρουν βραβείο €100 ο καθένας.

 

Η πενταμελής Κριτική Επιτροπή αποτελείται από: Ελένη Ξένου, συγγραφέας, δημοσιογράφος / Κατερίνα Ατταλίδου, εικαστικός καλλιτέχνης / Χριστόφορος Ροδίτης, σκηνοθέτης / Μαριλένα Ζακχαίου, ποιήτρια performer / Γιώργος Φιαλάς, αρχιτέκτονας, εικαστικός καλλιτέχνης.

Στην ανοικτή πρόσκληση, για τους ποιητές με έδρα την Κύπρο, ανταποκρίθηκαν και θα λάβουν μέρος οι: Σταύρος Khatchatryan, Άντρος Ζαχαρία, Μιχαήλ-Άγγελος Εγγλέζος, Πάνος Γιαννακού, Κάλια Κίτσου, Παναγιώτα Ιωάννου, Lucia Παντελή, Aleen Andreou, Κατερίνα Κωνσταντίνου, Μαρία Γρηγορίου, Eva Selena, Χριστίνα Μεταξά, Daniella Fernando, Μαρία Κούβαρου, Alex Zezyulin, Walid Khabbaze, Αγγέλα Κωνσταντίνου και Alexandra Neill.

Ένα Poetry Slam προκαλεί και προσκαλεί όλες τις ποιητικές φωνές, διαφόρων παραδόσεων, υφών και προσεγγίσεων, να παρουσιάσουν το ποίημά τους με τρόπο που να μεταδώσουν ό,τι πραγματεύεται το ποίημα, είτε είναι πολιτικό, ερωτικό, κοινωνικό, κλπ. θέμα. Οι παραστάσεις αυτές, γκρεμίζουν τα σύνορα μεταξύ ποιητή-slammer, κριτών και κοινού, απελευθερώνοντας το λόγο… Κάτι σημαντικό! Το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει στο κινητό του για την καλύτερη ποιητική εμφάνιση!

 

Οι προηγούμενες διοργανώσεις

Οι έξι προηγούμενες διοργανώσεις του Poetry Slam Cyprus, είχαν μεγάλη επιτυχία. Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, φιναλίστ το 2017, εκπροσώπησε την Κύπρο στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Slam στη Βουδαπέστη το 2019, ο National Champion το 2019 και 2020 Αργύρης Λοΐζου, εκπροσώπησε την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Poetry Slam που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο το 2021 και στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Poetry Slam στις Βρυξέλλες το 2022. Επίσης η Μελίσσα Ζάγκας, National Champion 2022 εκπροσώπησε την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο διαγωνισμό Slam 2023 και ο Άντρος Ζαχαρία φιναλίστ το 2023 εκπροσώπησε την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Βέλγιο τον Ιανουάριο 2024. Ο James Mackay ο παρουσιαστής του Poetry Slam Cyprus ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Βέλγιο.

 
Πότε/πού: 11 και 12 Μαρτίου 2024, ARTOS House, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ