ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνής διάκριση για τον Γιώργο Τσαγγάρη και το Animafest

Ο σκηνοθέτης και διευθυντής του φεστιβάλ έλαβε το μεγάλο βραβείο προσφοράς στην Τέχνη του Animation από το διεθνές φεστιβάλ Animation της Ουγγαρίας Primanima

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το μεγάλο βραβείο προσφοράς στην τέχνη του animation από το διεθνές φεστιβάλ Animation της Ουγγαρίας Primanima απονεμήθηκε στον Γιώργο Τσαγγάρη, διευθυντή του Animafest Cyprus και του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία. Η 10η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Ουγγαρίας Primanima ενός από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της διεθνούς κοινότητας πραγματοποιήθηκε από τις 5-8 Οκτωβρίου στην παρουσία πολλών διεθνών και ντόπιων καλεσμένων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του φεστιβάλ, ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Tamás Patrovits απένειμε το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ για την προσφορά στην σκηνή του ανεξάρτητου σινεμά animation αλλά και για τη διάδοση αυτής της τέχνης στην Κύπρο στον Γιώργο Τσαγγάρη, ο οποίος συμμετείχε και στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο τμήμα Masters Competition με την ταινία του «Τελετουργίες της Άνοιξης» συμπαραγωγή με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το σκεπτικό βράβευσης το βραβείο «My Beloved Animation», το οποίο απονέμεται για πρώτη φορά απονέμεται στον Γιώργο Τσαγγάρη, ιδρυτή και διευθυντή του Countryside Animafest Cyprus, η διοργάνωση του κυπριακού φεστιβάλ animation, έχει ως αποτέλεσμα την εκπαίδευση και παιδεία στο animation στην Κύπρο, προωθείται η κουλτούρα του animation ανάμεσα στη νέα γενιά, μέσα από παιδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Με το βραβείο «My Beloved Animation» οι διοργανωτές του φεστιβάλ Primanima θέλουν να τιμήσουν την εξαιρετική προσφορά στην ανάπτυξη του animation, στην προώθηση της κουλτούρας του animation και στην εκπαίδευση στο animation.

  

 

Το Animafest

Το διεθνές φεστιβάλ animation της Κύπρου, γνωστό ως Animafest, είναι το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο. Το κυπριακό φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια όταν ήταν ακόμη άγνωστη στους πολλούς η τέχνη του καλλιτεχνικού animation στην Κύπρο. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι πως το φεστιβάλ διοργανώνεται στην ύπαιθρο στα χωριά με στόχο να διαδώσει την τέχνη στους απλούς ανθρώπους αλλά και για να αναδείξει τον πλούσιο πολιτισμό του τόπου μας που βρίσκεται στην επαρχία. Στην πλούσια διαδρομή του φιλοξένησε στην Κύπρο τα πιο μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής και διοργάνωσε αμέτρητα εργαστήρια και αναπτυξιακά προγράμματα για την εκπαίδευση, από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια. Τοποθέτησε την Κύπρο στο διεθνή φεστιβαλικό χάρτη αναδεικνύοντας την ίδια ώρα το έργο πολλών Κύπριων δημιουργών και εγκαθίδρυσε σημαντικές συνεργασίες με αρκετά σπουδαία κέντρα και φεστιβάλ σε ολόκληρο το πλανήτη, όπως το National Film Board of Canada, το Διεθνές φεστιβάλ της Οττάβα, το Διεθνές φεστιβάλ Animateka στη Σλοβενία, το Animafest Zagreb, το Διεθνές φεστιβάλ του Annecy και πολλά άλλα. Το 2013 ένταξε την Κύπρο στον Διεθνή οργανισμό για το animation της UNESCO.

 

Το φεστιβάλ στηρίζουν από την ίδρυσή του το 2002 οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

 

Περισσοτέρα για το Φεστιβάλ Primanima εδώ: https://primanima.eu

https://www.facebook.com/primanima.hungary

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση