ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημόσια Διάλεξη: «Πόλη, Πολίτες και Κλιματική Κρίση» στη ΣΠΕΛ

Στο πλαίσιο της έκθεσης Past-forward: Stavros Economou Unarchived

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο της έκθεσης Past-forward: Stavros Economou Unarchived, προσκαλείστε σε δημόσια διάλεξη και συζήτηση με θέμα: «Πόλη, Πολίτες και Κλιματική Κρίση» στη ΣΠΕΛ

Ομιλήτρια: Μαρίνα Νεοφύτου (Καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Η κλιματική κρίση είναι εδώ - οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ήδη πραγματώνονται σε πολλαπλές κλίμακες, με πολύπλευρες επιπτώσεις στη συνολική ποιότητα ζωής μας και την ευημερία. Οι πόλεις αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού, τα δύο τρίτα της συνολικής κατανάλωση ενέργειας, και ευθύνονται για έως και 70% των επιβλαβών αερίων του θερμοκηπίου. Αναπόφευκτα, αναδύονται ερωτήματα όπως το πως σχεδιάζουμε καλύτερα τις πόλεις μας, τόσο για τον μετριασμό, όσο και για την προσαρμογή σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα, λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση κλίματος-ενέργειας-οικονομίας υγείας, ένα θεμελιώδη πυλώνα για τη μετάβαση προς βιώσιμες κοινωνίες.

Σε αυτήν την παρουσίαση θα υπάρξει συζήτηση για την πρόοδο στην κατανόηση της κλιματικής δυναμικής πολλαπλών κλιμάκων που επηρεάζει τις πόλεις, καθώς και τις επιπτώσεις στις προτεινόμενες στρατηγικές σχεδιασμού για τον μετριασμό και την προσαρμογή σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα, με ειδική αναφορά στη Λευκωσία.

Λίγα Λόγια για την Ομιλήτρια 

Η Δρ Μαρίνα Νεοφύτου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ηγείται του Εργαστηρίου-Νησίδας Αριστείας Περιβαλλοντικής Ρευστομηχανικής. Έχει διατελέσει Διευθύντρια του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου (2018-20) καιΑντιπρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (2017-19). Είναι πτυχιούχος (BA – Honors & MEng) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) (στην κατεύθυνση της Ρευστομηχανικής και Θερμοδυναμικής) από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge του Η.Β. με πλήρεις υποτροφίες. Κατείχε θέσεις Επισκέπτριας Καθηγήτριας στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ETH -Zurich) και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, καθώς και στο Εθνικό Εργαστήριο Los Alamos, των ΗΠΑ ως Επισκέπτρια Ερευνήτρια της UNESCO. Διατελεί προσκεκλημένη κριτής σε διεθνείς επιτροπές αξιολόγησης έρευνας στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ελβετία, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και η ερευνητική της εργασία έχει βραβευτεί με τα βραβεία «Καλύτερου άρθρου» σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια (το 2018 και το 2013).

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης την Τρίτη 31 Αυγούστου στις 18:30 - 20:30. Αμμοχώστου 73, 1016 Λευκωσία. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00–18:00, Σάββατο 11:00–19:00 (κλειστή τις Δημόσιες αργίες)

Επικοινωνία: Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 22479600

Η είσοδος στην έκθεση και το πρόγραμμά της είναι ελεύθερη για το κοινό

Η λειτουργία του χώρου διέπεται από τα μέτρα που προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.
Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Η διάλεξη θα γίνει στα Ελληνικά.

Φωτογραφία: Στέφανος Κουρατζής

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση