ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Dream Big, Make it happen»

Η ιστορία πίσω από την πρώτη ισραηλινή ιδιωτική διαστημική αποστολή στη Σελήνη

Δελτίο Τύπου

Η Πρεσβεία του Ισραήλ φιλοξενεί τον Kfir Damari, συνιδρυτή της SpaceIL, για μια διάλεξη με τίτλο «Inspiring the Next Generation- SpaceIL’s incredible journey to the Moon”. H εκδήλωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου, θα γίνει την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις 19.30, στο Αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της Cyta στη Λευκωσία.

Τον Φεβρουάριο του 2019 το Ισραήλ έγινε η έβδομη χώρα στον κόσμο που έθεσε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη διαστημικό όχημα. Το μη επανδρωμένο ρομποτικό ισραηλινό σκάφος Beresheet (Γένεσις) ήταν το πρώτο Ισραηλινό διαστημόπλοιο που ταξίδεψε πέρα από την τροχιά της Γης και η πρώτη διαστημική αποστολή που χρηματοδοτήθηκε κατά κόρον από ιδιωτικά κεφάλαια. Το Beresheet δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας την αποστολή του και συνετρίβει λίγο πριν την προσσελήνωση, πρόλαβε όμως να «τραβήξει» «σέλφι» με φόντο τη Γη, ενώ ανακοινώθηκε ήδη ότι έχουν ξεκινήσει τα σχέδια για το Beresheet 2.0.

Πίσω από αυτό το γιγαντιαίο εγχείρημα βρίσκεται ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SpaceIL, που ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ από τρεις νεαρούς μηχανικούς το 2011, με σκοπό να προωθήσει την επιστημονική και τεχνολογική εκπαίδευση στο Ισραήλ. H ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό Google Lunar X Prize το 2007, στο πλαίσιο του οποίου επιστημονικές ομάδες χρηματοδοτούμενες από ιδιωτικές εταιρείες καλούνταν να προσπαθήσουν να στείλουν ένα ρομποτικό σκάφος στη Σελήνη.

O Kfir Damari, συνιδρυτής της SpaceIL, έκανε όνειρα σαν παιδί να φτάσει στ’ αστέρια- σχεδόν τα κατάφερε. Όταν οι φίλοι του έπαιζαν με τα τρανσφορμερς τους, ο Damari στα έξι του προγραμμάτιζε τον υπολογιστή του. Ο ίδιος σήμερα εργάζεται ενεργά για την διαμόρφωση της νέας γενιάς πρωτοπόρων, μέσα από την ενίσχυση και προώθηση προγραμμάτων στους τομείς των STEM και την ενθάρρυνση των παιδιών να εισέλθουν σε επιστημονικά πεδία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Γαβριήλ απο τη σειρά «Αντικατοπτρισμοί»

«Nous ne sommes pas Charlie»

Ο Καραβάτζιο εξανθρωπίζει την πίστη. Εξανθρωπίζει την εικόνα του Ιησού και του δίνει όμορφη σε όψη μορφή, σάρκα και σώμα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Μέχρι σήμερα όμως έχουν πουληθεί 350 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ YouTubers και TikTokers ανά τον κόσμο δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους καθώς λύνουν τον Κύβο

Ο Κύβος του Ρούμπικ

O Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ εξέδωσε μόλις το πρώτο του βιβλίο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X