ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δριμεία επίθεση Φαίδωνος προς Τμήμα Αρχαιοτήτων

Της κριτικής του δεν ξέφυγε για ακόμη μια φορά η πρόεδρος του Τμήματος Μαρία Ιερωνυμίδου

Newsroom K

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με ανακοίνωσή του επιτίθεται εκ νέου στη διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου. Στο επίκεντρο της κριτικής του δημάρχου βρέθηκαν οι αρχαιότητες στη Γεροσκήπου, ενώ δεν παρέλειψε για ακόμη να ασκήσει κριτική για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου, ως επίσης και τα υπηρεσιακά ταξίδια της κας Ιερωνυμίδου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Εάν οι αρχαιότητες της Γεροσκήπου ανακαλύπτονταν σε άλλο οικόπεδο και όχι σε αυτό της Αρχιεπισκοπής ή άλλου μεγαλόσχημου, η κυρία Ιερωνυμίδου θα τηρούσε την ίδια σιωπή;

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων εξακολουθεί δυστυχώς να ζει στη μακαριότητά του. Παρά τα μεγάλα θέματα που καθημερινά τίθενται ενώπιον του και τις απαντήσεις που πιεστικά ζητά η κοινωνία, το Τμήμα εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος και να επιβεβαιώνει τις ένοχες ανοχές του.

Επαναλαμβάνω και υπενθυμίζω: Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί σχετικά με τον αριθμό και τη διάρκεια των υπηρεσιακών ταξιδιών της κυρίας Ιερωνυμίδου και τα επιδόματα εξωτερικού που εισέπραττε από αυτά. Κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη δοθεί σχετικά με την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου το οποίο παραμένει κλειστό από το 2016. Καμία απάντηση και κανένας προγραμματισμός σχετικά με τη φωταγώγηση του Μεσαιωνικού Κάστρου, το οποίο αποτελεί το πιο εμβληματικό και αναγνωρίσιμο μνημείο της πόλης μας.

Παρόλες τις ανακοινώσεις που εξέδωσε το Τμήμα σχετικά με τις ανακαλύψεις των ιδιαίτερα σημαντικών αρχαιοτήτων στο τεμάχιο της Αρχιεπισκοπής στη Γεροσκήπου, καμία επί της ουσίας ενέργεια δεν έγινε από μέρους του Τμήματος. Εάν οι αρχαιότητες αυτές ανακαλύπτονταν σε άλλο οικόπεδο και όχι σε αυτό της Αρχιεπισκοπής ή άλλου μεγαλόσχημου, η κυρία Ιερωνυμίδου θα τηρούσε την ίδια σιωπή;

Αναφορικά με το τελευταίο αυτό θέμα, πρέπει επίσης να δοθεί στη δημοσιότητα ο ρόλος και η σχέση που είχε ή/και έχει με το συγκεκριμένο τεμάχιο ο κ. Κώστας Ζερβός. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα πρέπει να δώσει διευκρινήσεις και απαντήσεις για τη σχέση αυτή.

 

Όλα είναι βλακείες 

Ο κ. Ζερβός σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Κ» δήλωσε πως αυτά που λέει ο κ. Φαίδωνος είναι βλακείες και δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό, λέγοντας χαρακτηριστικά, «εμείς θα προχωρήσουμε σύμφωνα με όσα μας έχει υποδείξει το Τμήμα Αρχαιοτήτων και θα μεριμνήσουμε για την προστασία των αρχαιοτήτων. Θα είναι προσβάσιμος προς όλους ο αρχαιολογικός χώρος που θα δημιουργηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ

Εύγε στο Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, που παρόλο που τόσο το όνομά του όσο και το επώνυμό του σημαίνουν "λαμπρός και γελαστός", δεν διστάζει να μετατρέπεται σε αμείλικτο διώκτη πάσης φύσεως παράνομων ενεργειών και να τα βάζει με αδίστακτους εγκληματίες που μπορεί να ενεργούν κάτω και πίσω από οποιαδήποτε σκέπη, μάσκα ή παρασκήνιο.

Δήμαρχε μου μαζίσου

Ανδρέας-Μάλης Μαυρομιχάλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Θερμή ήταν η υποδοχή του κοινού στο εξωτερικό για τους «Πέρσες»

Εξαγωγές πολιτισμού

Για πρώτη φορά η Επίδαυρος εξέπεμψε live, ενώ το ίδιο συνέβη για πρώτη φορά με μια ελληνική παραγωγή της αρχαίας ελληνικής ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
Εικόνα σαν και αυτή μάλλον θα αργήσουμε να ξαναδούμε σε συναυλίες

Συναυλίες, μια πρώτη αποτίμηση

Αρκετοί ιδιώτες παραγωγοί μουσικών εκδηλώσεων κάνουν λόγο για μια κατάσταση που αντί, έστω, να ισορροπήσει, παραμένει δύσκολη ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ