ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έργα τεχνης απο σίδερο και ανακυκλώσιμα υλικά

Η Isnotgallery contemporary space παρουσιάζει τον γλύπτη Σωτήρη Σεβαστίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Isnotgallery contemporary space, παρουσιάζει τον καλλιτέχνη Σωτήρη Σεβαστίδη, μάστερ στην κατασκευή έργων τέχνης από σίδερο και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Σεβαστίδης, μετά από χρόνια πειραματισμών και σκληρής δουλειάς, μας παρουσιάζει μια σειρά μικρών γλυπτών, τα οποία εμπνεύστηκε και δημιούργησε με υλικά που βρήκε σε παλιατζίδικα, σε αποθήκες και εργαστήρια, υλικά που πλέον δεν είχαν λειτουργική χρήση. Για όλους εμάς τα υλικά αυτά σίγουρα δεν θα είχαν καμία αξία, αλλά ο Σεβαστίδης «είδε» τη μεγάλη εικόνα και την έκανε δική του.
Με υπομονή και μεγάλες εμπνεύσεις και εξάρσεις κατάφερε να δημιουργήσει γλυπτά τα οποία στέκουν επάξια δίπλα σε παρόμοιου είδους έργα, τα οποία συναντάμε σε χώρους του εξωτερικού.

Ο Σεβαστίδης μπορεί να είναι ένας αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, αλλά αντικρίζοντας τα έργα του, δεν μπορείς παρά να νιώσεις αυτή την ένταση και την ενέργεια που βγάζει ως να είναι ένας νέος καλλιτέχνης απόφοιτος κάποιας Σχολής Καλών Τεχνών.

Τα γλυπτά του Σεβαστίδη, δουλεμένα με κόπο και προσοχή, όπως πρέπει, και από την άλλη με αυτήν την αισθητική τους λεπτότητα, που κουβαλούν σε καλούν να τα κάνεις μέρος της ζωής σου. Τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιεί για να βάψει μέρος των γλυπτών του, θυμίζουν πύρινες εξάρσεις ενός νέου και φρέσκου μυαλού!

Εγκαίνια Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ.

Isnotgallery contemporary space, Οδυσσέως 11, Παλιά Λευκωσία, τηλέφωνο 22343670, email: art@isnotgallery.com

 

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ