ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

And oh those eyes that were data-saturated (D-S)

Ένα εικαστικό διαδικτυακό πρότζεκτ

Newsroom K

Στην περίοδο του κορονοϊού, σε μια κορεσμένη ήδη εποχή από πληροφορίες και δεδομένα, οι καλλιτέχνες αναζητούν κανάλια και μεθόδους για να επικοινωνήσουν την έρευνα και τη δουλειά τους εν μέσω της αυξανόμενης επισφάλειας και αναβλητικότητας.

Το διαδικτυακό πρότζεκτ And oh those eyes that were data-saturated (D-S) είναι μια πρωτοβουλία του εικαστικού Λεόντιου Τουμπουρή και του Πολιτιστικού Τμήματος της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το D-S ευνοεί τη δημιουργία περιστάσεων αυτο-επιμέλειας με στόχο τον διάλογο ανάμεσα σε 24 Κύπριους καλλιτέχνες και την συνδιαλλαγή μέσω της έρευνας τους, με αναφορές σε έννοιες όπως σχετικότητα, παρουσία και διαδικασία.

Τρεις καλλιτέχνες αναρτούν υλικό σχετικό με τα τρέχοντα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα ανά βδομάδα και προσκαλούν τους επόμενους καλλιτέχνες που θα τους διαδεχθούν σε μια συμμετοχική αλυσίδα ανταλλαγής. Με αυτό τον τρόπο, το πρότζεκτ ακολουθεί τρεις παράλληλες κατευθύνσεις, φανερώνοντας ποικίλα επίπεδα συσχετισμού και ανταπόκρισης ανάμεσα στους συμμετέχοντες και την πρακτική τους. Η συγγραφέας Αργυρώ Νικολάου και η εικαστικός Μαρίνα Κασσιανίδου καλούνται να καταθέσουν τις δικές τους ανταποκρίσεις, με κείμενα τα οποία αναφέρονται στις έννοιες που διαπραγματεύεται το πρότζεκτ καθώς και τη διαδικασία εξέλιξης του.

Το D-S εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 4 Μαΐου στη διεύθυνση data-saturated.com με αναρτήσεις από τους εικαστικούς Έβελυν Αναστασίου, Μαρία Τουμάζου και Λεόντιο Τουμπουρή.


Το διαδικτυακό πρότζεκτ D-S διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες – ΥΠΠΑΝ και τον Σύνδεσμο Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου (ΕΙ.ΚΑ).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκληση για τα μουσεία, μικρά ή μεγάλα όπως το Λούβρο (φωτ.), είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους, όπως είπαν στο συνέδριο CoMuseum που συνεχίζεται διαδικτυακά (φωτ. Shutterstock)

Μουσεία σαν startups

Η πανδημία σοκάρει και επιταχύνει την ολική επανεκκίνηση των πολιτιστικών φορέων
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η ιστοσελίδα του Λούβρου μέτρησε 10 εκατομμύρια επισκέψεις και η εφαρμογή για την εικονική περιήγηση στην αίθουσα της Μόνα Λίζα «κατέβηκε» 25.000 φορές σε έξυπνα κινητά. Φωτ. SHUTTERSTOCK

Εκθέσεις στην οθόνη

Η πανδημία επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μουσείων σε όλο τον κόσμο και καλεί σε αλλαγή μοντέλου λειτουργίας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ