ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ANIMA: Εικαστική έκθεση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας

Tου Κύπριου εικαστικού Μιχάλη Χαραλάμπους από την Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει την εικαστική έκθεση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας «ANIMA» του Κύπριου εικαστικού Μιχάλη Χαραλάμπους.

ANIMA: «η ψυχή» στη λατινική

Ο Μιχάλης Χαραλάμπους εστιάζει στη ριζική αναθεώρηση των νοημάτων της έννοιας «άνθρωπος» στο σύγχρονο επιστημονικό και τεχνολογικό περιβάλλον, μέσω διάφορων θεωρητικών, υλικών και εικονικών προσεγγίσεων. Στην καινοτόμα έκθεση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας «ΑΝΙΜΑ», ο Χαραλάμπους εξερευνά τη δυνατότητα υπέρβασης στεγανοποιημένων αντιλήψεων αναφορικά με τα όρια της ανθρώπινης συνθήκης, αλλά και τις διάφορες εννοιολογικές, φιλοσοφικές και υλικές αλλαγές που έχει υποστεί η ούτω καλούμενη «ανθρώπινη φύση», ακολουθώντας μια αντίστροφη πορεία: ερευνώντας εις βάθος και αναπροσαρμόζοντας αρχαίες κυπριακές αναπαραστάσεις του «μετα-ανθρώπου», οι οποίες βρίσκονται στο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία και στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη 


Ο Μιχάλης Χαραλάμπους (1987) είναι Κύπριος εικαστικός που ασχολείται με κεραμική, γλυπτική, ζωγραφική και ψηφιακά μέσα. Εξερευνά τα όρια μεταξύ χώρου, σώματος, αντικειμένου και ταυτότητας, χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία και παραδοσιακά μέσα. Εξετάζει την αντίθεση ανάμεσα στο αναλογικό και το ψηφιακό, το φυσικό και εικονικό περιβάλλον. Η δουλειά του αποσκοπεί στον να ερμηνεύσει ένα ακαθόριστο περιβάλλον το οποίο πλαισιώνεται από συμβολισμούς. Ο Χαραλάμπους έχει εκθέσει διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης της 16η Venice Biennale Αρχιτεκτονικής (Cyprus Pavilion, 2018), της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (“Imagined Homes”, 2017), σε ένα ειδικό πρόγραμμα προβολών στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και στην ομαδική έκθεση “Weaving Europe” στο PAFOS 2017. Καλλιτεχνικές φιλοξενίες περιλαμβάνουν Youth Maker Space (Λάρνακα, 2021), Φυτώριο (Λευκωσία, 2020), BJCEM, “LandXcape” (Lecce/ Puglia), Can Serrat (Barcelona) και SNEHTA residency (Ελλάδα, 2018).

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: CYPRUS HOUSE, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 18:00 - 21:00 και θα διαρκέσει μέχριτ τις 30 Ιουνίου 2022.  Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 16:00. 13 St. James’s Square, London SW1Y 4LB

Επικοινωνία: Κρατήσεις https://www.eventbrite.co.uk/e/349382100267info@culturalchc.co.uk 

Διοργάνωση Πολιτιστικό Τμήμα Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, το Βρετανικό Μουσείο, και το CYENS, Research and Innovation Centre of Excellence, Cyprus.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση