ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Auricularities»: Η νέα εικαστική πρόταση της Μαρίας Τριλλίδου

Η έκθεση, σε επιμέλεια Δάφνης Νικήτα, παρουσιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ στη Λευκωσία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Μαρίας Τριλλίδου με τίτλο «Auricularities», σε επιμέλεια Δάφνης Νικήτα.

Μέσα από την ενότητα «Auricularities» η Μαρία Τριλλίδου εξερευνά τον υβριδισμό που παρατηρείται στον οργανικό κόσμο. Μανιτάρια που προσομοιάζουν με αφτιά, φυτά που παραπέμπουν σε ζωτικά όργανα και κοχύλια που κουβαλούν «ξένα» προς αυτά στοιχεία. Υβρίδια που δεν προσεγγίζονται σαν σπάνια ή ανώμαλα φαινόμενα, αλλά σαν απαραίτητες προσαρμογές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επιβίωση των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών ή στη πιθανή εξέλιξη νέων.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, αναθεωρώντας τη μέχρι σήμερα κατανόηση της έμβιάς μας εμπειρίας, η δουλειά της Μαρίας Τριλλίδου υπονοεί τη συνεχόμενη μεταμόρφωση μιας συμβιωτικής ολότητας.



Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.


Ποια είναι
Η Μαρία Τριλλίδου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Είναι κάτοχος των τίτλων Bachelor of Fine Arts από το University of the Arts στη Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ και Master of Experimental Art and Design από το Basle School of Art and Design στη Βασιλεία της Ελβετίας. Οι πρόσφατες σπουδές της στη φυσική ιατρική έχουν επηρεάσει τη κατανόηση του βιολογικού οργανισμού και έχουν αναδιαμορφώσει τη κοσμοθεωρία της. Έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις στη Κύπρο και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό. Μέσα από τη πρακτική της αγγίζει επίκαιρους μετα-ανθρωπιστικούς προβληματισμούς που αναθεωρούν τις μέχρι σήμερα ανθρωποκεντρικές αξίες και τις φιλοσοφικές συνέπειες που έχει η χρήση των εννοιών ‘ανθρώπινη φύση’ ‘ανοσοποιητικό σύστημα’ ‘ταυτότητα’. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επικεντρώνεται στη αμοιβαιότητα συνύπαρξης ανθρώπινου και μη-ανθρώπινου, θεωρώντας κάθε οργανισμό μέρος ενός διευρυμένου υλικού πλέγματος που επεκτείνεται μέσα και έξω από το σώμα του οποίου η κατανόηση είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη.

 

Πληροφορίες


Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ, οδός Κρήτης 11, τηλέφωνο 22766117, info@diatopos.com, www.diatopos.com

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Τρίτη –Παρασκευή 4:00 μ.μ. – 7:00  μ.μ. Σάββατο 11:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ