ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βίλα με υπογραφή Καραβάτζο

H βίλα Aurora στη Ρώμη διαθέτει τη μοναδική οροφογραφία που αποδίδεται στον Καραβάτζο

Kathimerini.gr

Κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και λειτουργούσε ως κυνηγετικό καταφύγιο του Ιταλού καρδιναλίου Φραντσέσκο Μαρία ντελ Μόντε.

Η αρχική της έκταση –προτού κάποια κτίριά της κατεδαφισθούν για να περάσει η Via Veneto– ήταν αχανής, σήμερα όμως ένα δωμάτιό της αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

Ο λόγος για τη βίλα Aurora στη Ρώμη, η οποία διαθέτει τη μοναδική οροφογραφία που αποδίδεται στον Καραβάτζο: κοσμεί το σχεδόν τριών μέτρων ταβάνι στο πρώην εργαστήριο αλχημείας του ιδιοκτήτη καρδιναλίου και απεικονίζει τους θεούς Δία, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Στις 18 Ιανουαρίου, η βίλα Aurora θα βγει σε πλειστηριασμό και καθώς η οροφογραφία του Καραβάτζο εκτιμήθηκε πρόσφατα στα 310 εκατ. ευρώ, η τιμή εκκίνησης του οικήματος αγγίζει τα 471 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι το κτίριο (που διαθέτει και άλλα πολύτιμα έργα, όπως μία ακόμη οροφογραφία του Ιταλού καλλιτέχνη του μπαρόκ Γκουερτσίνο) περιήλθε πρόσφατα στο ιταλικό κράτος, το οποίο δικαιούται επίσης να συμμετάσχει στη δημοπρασία, ενώ σε κάθε περίπτωση ο πλειοδότης θα χρειαστεί να καταβάλει επιπλέον 11 εκατ. ευρώ για εργασίες ανακαίνισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση