ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eγκαίνια έκθεσης χαρακτικής με έργα του Μάριου Πράσινου

Η Υφυπουργός Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου εγκαινίασε τη Δευτέρα την έκθεση χαρακτικής με έργα του Έλληνα ζωγράφου και χαράκτη Μάριου Πράσινου

ΚΥΠΕ

Η Υφυπουργός Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου εγκαινίασε τη Δευτέρα την έκθεση χαρακτικής με έργα του Έλληνα ζωγράφου και χαράκτη Μάριου Πράσινου, στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, με τίτλο «Ο Μάριος Πράσινος και οι εικόνες του βυθού».

Στην ομιλία της είπε ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού στηρίζει έμπρακτα την καλλιτεχνική δημιουργία, την εκπαίδευση και την προβολή του έργου των σύγχρονων καλλιτεχνών, καθώς και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Αναφερόμενη στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή ανέφερε ότι αποτελεί έναν αστείρευτο θησαυρό του πολιτισμού του τόπου μας και ότι με κάθε έκθεση, που διοργανώνει και κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες, μας δίνει τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε στον κόσμο της τέχνης και να εκτιμήσουμε τη δημιουργικότητα, που αναδύεται από κάθε έργο.

Για την έκθεση, από την σημαντική συλλογή του Γιώργου Κωστόπουλου, σε επιμέλεια και κείμενα του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη, η Υφυπουργός είπε ότι είναι μια διπλή προσφορά στον τόπο μας καθώς από τη μία, ο συλλέκτης Γιώργος Κωστόπουλος φέρνει τα έργα από την Αθήνα, για να γνωρίσουμε εις βάθος τον μεγάλο Κωνσταντινουπολίτη καλλιτέχνη, και από την άλλη το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή επιβεβαιώνει, για ακόμα μια φορά, την στοχοπροσήλωσή του στην προβολή της χαρακτικής τέχνης προς όφελος της Κύπρου μας.

Η κ. Κασσιανίδου ανέφερε ότι η αγάπη και το πάθος για την τέχνη, του εκδότη και συλλέκτη Γιώργου Κωστόπουλου, τον οδήγησαν στην έκδοση ενός πλούσιου καταλόγου με το συνολικό έργο του Μάριου Πράσινου από την συλλογή του.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, το κυπριακό κοινό έχει πολλά να ωφεληθεί από υψηλής ποιότητας τέχνη, όπως αυτή του μεγάλου Μάριου Πράσινου προσθέτοντας ότι μαζί με τα χαρακτικά του έργα-ξυλογραφίες, λιθογραφίες, χαλκογραφίες- στην έκθεση παρουσιάζονται και ζωγραφικά του έργα, ταπισερί, αφίσες και μια επιλογή από σπάνια και πολύτιμα βιβλία –objets d’art.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ