ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εικαστικές παρεμβάσεις σε αυτοκινητοδρόμους του Μοντρεάλ

Ο Καναδός καλλιτέχνης δρόμου και κοινωνικός ακτιβιστής συνεχίζει την εδώ και χρόνια παρέμβασή του στο αστικό τοπίο

ΚΥΠΕ

Στο Μόντρεαλ του Καναδά, τα σταυροδρόμια γίνονται στα χέρια του Roadsworth κούρνιες για πουλιά και οι ποδηλατόδρομοι σκοινιά για να σκαρφαλώνουν μαϊμουδάκια.

Ο Καναδός καλλιτέχνης δρόμου και κοινωνικός ακτιβιστής συνεχίζει την εδώ και χρόνια παρέμβασή του στο αστικό τοπίο, μετατρέποντας με τα έργα του τους άχρωμους δρόμους σε απρόσμενο κοινωνικό σχόλιο.

Τα τελευταία χρόνια, ο Roadsworth δημιούργησε μεγάλης κλίμακας έργα: μεταξύ άλλων, αναζωογόνησε ένα γήπεδο μπάσκετ για ένα συγκρότημα κοινωνικής στέγασης και υλοποίησε ένα άλλο έργο για τη Διεθνή Αμνηστία, το οποίο σχολιάζει τη φρίκη της κρίσης του προσφυγικού.

Πέραν, όμως, από παραγγελίες, συνεχίζει την τακτική του ανταρτοπόλεμου της τέχνης δρόμου, "εγκαθιστώντας" στην άσφαλτο υπερμεγέθη πουλιά, έντομα και άλλα ζωντανά, τα οποία συνήθως προσπερνούμε στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας.

Τα έργα αυτά, όπως είπε στο Colossal, αντικατοπτρίζουν "τη φιλοσοφία μου σχετικά με τη δημόσια τέχνη και την τέχνη δρόμου, η οποία ενέχει έναν προβληματισμό για τον αστικό χώρο εν γένει και μια έκκληση να ξανασκεφτούμε μια πόλη που προσφέρεται περισσότερο για περπάτημα και μετακίνηση με ποδήλατο και η οποία θα κυριαρχείται σε μικρότερο βαθμό από τα αυτοκίνητα".

"Η απεικόνιση διαφόρων ζώων είναι ένας παιχνιδιάρικος τρόπος να επινοήσουμε ξανά την έννοια του δημόσιου χώρου" τονίζει ο Roadsworth, τις δημόσιες εικαστικές παρεμβάσεις του οποίου μπορούμε να γνωρίσουμε στον λογαριασμό του στο Instagram (https://www.instagram.com/roadsworth/).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση