ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εικαστική έκθεση για τα 50χρονα του ΘΟΚ στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Στο χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας στήθηκαν 10 προθήκες με πολύτιμο υλικό

ΚΥΠΕ

Η Hermes Airports φιλοξενεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, επετειακή εικαστική έκθεση για τα 50χρονα του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hermes στο χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας στήθηκαν 10 προθήκες με πολύτιμο υλικό του ΘΟΚ, εκθέτοντας στους χιλιάδες επιβάτες που ταξιδεύουν καθημερινά μέσω του αεροδρομίου, λεπτομέρειες από θεατρικά κοστούμια, αφίσες και προγράματα, τρισδιάστατες μακέτες σκηνικών και άλλα αντικείμενα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο ιστορικό κομμάτι του κυπριακού θεάτρου.

«Οι εικαστικοί δημιουργοί Έλενα Κοτασβήλι και Αλέξης Βαγιανός άντλησαν υλικό από το πολύμορφο αρχείο του ΘΟΚ για τη δημιουργία εικαστικής έκθεσης με άξονα την αθέατη πτυχή του θεάτρου», αναφέρεται.

Παράλληλα, προστίθεται, «αναδεικνύουν τη διαδικασία προετοιμασίας μιας θεατρικής παραγωγής όπου ένα πλήθος αντικειμένων οδηγούν στην καλλιτεχνική δημιουργία».

Η Πρόεδρος του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, Αντιγόνη Παπαφιλίππου, ανέφερε ότι «ο ΘΟΚ γιορτάζει μισό αιώνα ζωής με μια σημαντική έκθεση, αντλώντας σπάνιο υλικό από το πλούσιο αρχείο του, το οποίο εκτείθεται στο κοινό για πρώτη φορά. Το αεροδρόμιο Λάρνακας αποδείχθηκε ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει τις προθήκες της έκθεσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επιβάτες του αεροδρομίου να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά, πίσω από τις κουίντες».

Η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη είπε πως «στην Hermes Airports στηρίζουμε διαχρονικά τον πολιτισμό ως μέρος του Sense of Place, που έχει ως στόχο την ανάδειξη στοιχείων του πολιτισμού και της κυπριακότητας των αεροδρομίων. Στη δική μας αντίληψη, η έκθεση έργων στο δημόσιο χώρο είναι ο πιο άμεσος τρόπος ώστε η τέχνη να γίνει κτήμα των πολλών».

Πρόσθεσε ότι «ιδιαιτέρως στην «πύλη» μιας χώρας, το αεροδρόμιο, η πολιτιστική δημιουργία δεν πρέπει να είναι διακοσμητική αλλά να δηλώνει την ταυτότητά μας. Αυτό κάνει και η έκθεση για τα 50χρονα του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, όπου αποκαλύπτεται στο κοινό ένα αθέατο σημαντικό έργο, από τους εργάτες του θεάτρου της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ