ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκόμισα εις την Τέχνη: Έκθεση με έργα Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών

Η γκαλερί STAND IN LINE ART SPACE παρουσιάζει την ομαδική έκθεση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κάθομαι και ρεμβάζω. Επιθυμίες κι αισθήσεις
εκόμισα εις την Τέχνην — κάτι μισοϊδωμένα,
πρόσωπα ή γραμμές· ερώτων ατελών
κάτι αβέβαιες μνήμες. Ας αφεθώ σ’ αυτήν.
Ξέρει να σχηματίσει Μορφήν της Καλλονής·
σχεδόν ανεπαισθήτως τον βίον συμπληρούσα,
συνδυάζουσα εντυπώσεις, συνδυάζουσα τες μέρες.

Κωνσταντίνος Καβάφης «Εκόμισα εις την Τέχνη» [1919 – 1932, χρονολογική συλλογή]

Από τις 22 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουλίου 2022, η Stand in Line Art Space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση έργων Ελλήνων και Κύπριων εικαστικών. Στην έκθεση παρουσιάζονται 39 έργα επιλεγμένα από το ατελιέ 17 καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών.

Μια έκθεση που σε ταξιδεύει σε κόσμους διαφορετικούς, σε κόσμους πλασμένους μέσα από τη ματιά των δημιουργών. Τα έργα που παρουσιάζονται δείχνουν την ταυτότητα των καλλιτεχνών με όχημα τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το κολλάζ.

Συνδέοντας διαφορετικές τεχνοτροπίες, μέσα, υφές και χρονικές στιγμές η έκθεση «Εκόμισα εις την Τέχνη» αναδεικνύει την πολυδιάστατη μορφή που μπορεί να έχει η τέχνη. Ας αφεθούμε, λοιπόν, στη δύναμη της τέχνης, όπως γράφει και ο Καβάφης, που είναι θεραπευτική για τον άνθρωπο, με συνοδοιπόρο μας τη φαντασία. Η Τέχνη έρχεται να διευρύνει και να συμπληρώσει τις εμπειρίες της ζωής.

Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι (με αλφαβητική σειρά): Αντωνόπουλος Σταύρος, Γέρος Δημήτρης, Γιαννακάκη Μαρία, Γιαννικούρης Κωνσταντίνος, Καλόγηρος Χρήστος, Κατσιπάνος Θεόφιλος, Λάβδας Απόστολος, Λάβδας Κώστας, Μανουσάκης Μιχάλης, Μισούρας Τάσος, Μπελιβανάκη Λίλα, Παναγιωτίδης Άγγελος, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Ραζής Άγγελος, Σακαγιάν Εδουάρδος, Σταθόπουλος Γιώργος και Τσακάλη Άννα Μαρία.

Κείμενο της Λουίζας Λούη (Ιστορικός Τέχνης)

Περισσότερες Πληροφορίες:

Πότε/Πού: STAND IN LINE ART SPACE, η έκθεση θα διαρκέσει απο τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουλίου 2022. 26Α Μετοχίου, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία 

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99 412 000, www.standinlineartspace.com,  standinlineartspace@gmail.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση