ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκθεση γλυπτικής στην Γκλόρια

Η έκθεση ανοίγει Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 29 Μαρτίου 2019

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου ανοίγει στην Γκαλερί Γκλόρια η έκθεση γλυπτικής του Χαράλαμπου Χριστοδούλου. Την έκθεση θα προλογίσει ο Ανδρέας Χατζηθωμάς.

Ο γλύπτης χρησιμοποιεί ευρεία ποικιλία φυσικών υλικών – μάρμαρο, ασβεστόλιθο, αμμόπετρα, πωρόλιθο, γρανίτη, ίασπη, ξύλο, τερακότα και πέτρες του ποταμού. Η ανθρώπινη μορφή κυριαρχεί στο έργο του, με ιδιαίτερη την παρουσία της μητρότητας και της γυναικείας μορφής. Ο καλλιτέχνης το 1990 έκανε την πρώτη ατομική έκθεση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», της Λευκωσίας. Το 2007, συμμετείχε μαζί με τη Ρουμάνα ζωγράφο, Aurelia Stoie M rginean σε έκθεση με την ευκαιρία των εγκαινίων της κτιρίου «Αναστάσιου Γ. Λεβέντη» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έλαβε επίσης μέρος σε δύο ομαδικές εκθέσεις, μια του ΕΚΑΤΕ το 1992 και μία στην Γκαλερί Γκλόρια το 2009. Το 2011, στην έκθεση «Διάλογος» που οργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Ρουμάνικη Πρεσβεία για τα εγκαίνια της Αίθουσας Εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, παρουσίασε τα έργα του μαζί με έργα ταπισερί της Valentina Cican. Το 2015, έλαβε μέρος στο Art Fair, που οργανώνεται από το Chelsea Old Town Hall, στο Λονδίνο. Ο Χαράλαμπος Χριστοδούλου γεννήθηκε στην κατεχόμενη Άχνα της επαρχίας Αμμοχώστου. Αποφοίτησε το 1955 από την Ανωτέρα Αγγλική Σχολή Αμμοχώστου (English High School), το 1957 από το Διδασκαλικό Κολλέγιο Κύπρου (Teachers’ Training College) και το 1967 απέκτησε το πτυχίο Bachelor of Arts Degree in Mathematics and History από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Με τη γλυπτική ξεκίνησε να ασχολείται με 1981. Ζει και δουλεύει στην Λευκωσία.

Η έκθεση ανοίγει Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 29 Μαρτίου 2019. Γκαλερί Γκλόρια, Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία 1075. Τηλ. 22762605

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X