ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκθεση ζωγραφικής «Ripple Effect» της Θέκλας Παπαδοπούλου

Την έκθεση επιμελείται η Δέσποινα Πετρίδου και συνοδεύεται από ένα κατάλογο περιορισμένης έκδοσης

Δελτίο Τύπου

Η The O Gallery με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Κύπριας εικαστικού σύγχρονης τέχνης Θέκλας Παπαδοπούλου, με τίτλο Ripple Effect. Την έκθεση επιμελείται η Δέσποινα Πετρίδου, και συνοδεύεται από ένα κατάλογο περιορισμένης έκδοσης. 

Μέσα από αυτή την ατομική έκθεση η Παπαδοπούλου στοχεύει στο να μεταφέρει το κοινό μέσα στα δικά της νοητά τοπία

Η έκθεση Ripple Effect παρουσιάζει μια σειρά από αφηρημένα έργα τέχνης της Θέκλας Παπαδοπούλου, τα οποία συνεργάζονται για να αποθανατίσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό τη θαλάσσια αίσθηση, μέσα από την αισθητική, την υλικότητα και τη παρουσίασή τους. Αυτή η σειρά έργων φέρνει στο φως μια αλληλουχία σκέψεων και αντιδράσεων από την καλλιτέχνιδα, που δημιουργήθηκαν από μια εκτεταμένη απουσία της θάλασσας, ως ένα μέσο απόδρασης, παρέχοντας την αίσθηση της ελευθερίας, της γαλήνης και της αναζωογόνησης. Προερχόμενη από την επιβολή της καραντίνας στη Κύπρο ως επίπτωση της πανδημίας, η ξαφνική αλλαγή στην προσβασιμότητα διαφόρων περιβαλλόντων και πιο συγκεκριμένα στην απουσία αυτού της θάλασσας, ως ένα οπτικό τοπίο αλλά και ως εμπειρία, έχει προκαλέσει ένα κύμα (ripple effect) από συναισθήματα και προσωπικές αναζητήσεις από την εικαστικό, οι οποίες μεταφράζονται μέσα από μια οπτική αφήγηση. 

Μέσα από αυτή την ατομική έκθεση, η Παπαδοπούλου στοχεύει στο να μεταφέρει το κοινό μέσα στα δικά της νοητά τοπία, χρησιμοποιώντας ένα εύρος από υλικά και μεθόδους, ως ένα μέσω οπτικοποίησης θολών αναμνήσεων των δικών της συνευρέσεων με τη θάλασσα, σχεδόν ως στιγμιότυπα ασυνείδητης μνήμης, που συμπεριλαμβάνουν εικόνες και αισθήσεις. Η χρήση υφασμάτων ως επιφάνεια αλλά και ως εργαλείο ζωγραφικής, προσθέτει μια ομοιογενή αιθέρια αίσθηση στα έργα, φέρνοντας στο χώρο της έκθεσης μια εντύπωση ρευστότητας και κίνησης, η οποία καθορίζει την εμπειρία συνεύρεσης με θαλάσσια τοπία. Η υλική υπόσταση αυτών των επιφανειών γίνεται εμφανής στα έργα που παρουσιάζονται, ως ένα μέσο που (επανα)προσδιορίζει τις μεθόδους και τεχνικές της εικαστικού, αλλά και που επηρεάζει τον τρόπο εγκατάστασης των έργων στο χώρο, χρησιμοποιώντας την αιθέρια και διαφανή ποιότητα των υφασμάτων αυτών, και την ευαισθησία τους προς τις συνθήκες που τα περιβάλλουν. 

Η Θέκλα Παπαδοπούλου (γ. 1978) είναι μια αναγνωρισμένη Κύπρια εικαστικός σύγχρονης τέχνης με βάση τη Λάρνακα και η καλλιτεχνική της πρακτική ανήκει κυρίως στο φάσμα της αφηρημένης ζωγραφικής. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα, και έχει επίσης συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις διεθνώς, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, Νέας Υόρκης, Λονδίνου και άλλων. 

Διάρκεια έκθεσης | 02 Απριλίου – 30 Απριλίου, 2021

Ωράρια | Τρίτη – Σάββατο: 10:00-13:00 & 16:00-19:00 | Κυριακή: 15:00-19:00

The O Gallery | www.the-ogallery.com

Θέκλα Παπαδοπούλου | https://www.thekla-papadopoulou.com

Δέσποινα Πετρίδου | www.despinapetridou.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση