ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκθεση Ζωγραφικής του Στέφανου Πάτσι στην Γκαλερί Γκλόρια

Η νέα έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού με τίτλο «Παρουσίες»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 ανοίγει στην Γκαλερί Γκλόρια η νέα έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Πάτσι με τίτλο «Παρουσίες».

Ο Στέφανο Πάτσι γεννήθηκε στην Ιταλία το 1956. Σπούδασε στο Istituto Statale d’Arte της πόλης Urbino. Από το 1982-1985 εργάστηκε με την ομάδα “Emarginante” της πόλης Urbino. Η ομάδα δημιούργησε σειρά μουσικών, θεατρικών και εικαστικών έργων τα οποία και παρουσιάστηκαν σε εκδηλώσει στην Ιταλία. Για πολλά χρόνια και μέχρι το 2016 ζούσε και εργαζόταν στην Κύπρο. Από το 2016 ζει στο Fano της Ιταλίας αλλά οι σχέσεις του με την Κύπρο παραμένουν στενές. Έχει κάνει σειρά ατομικών εκθέσεων και έχει λάβει μέρες σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ιταλία.

Για το έργο του καλλιτέχνη είχε γράψει ο φίλος του Cristiano Dall’ara tα ακόλουθα: «Αυτά τα έργα είναι παρουσίες. Από αυτά, φαινομενικά απλά και με την πρώτη ματιά, θυμάσαι με ευχαρίστηση και ευκολία το σχήμα . Τα κουβαλάς μαζί σου, όπου κι όποτε αποφασίσεις να τα ανακαλέσεις στη μνήμη σου. Τα επαναφέρεις όχι για να ξεφύγεις από την πραγματικότητα, αλλά ως ένα ερμηνευτικό πλέγμα για να ανακαλύψεις ή να δημιουργήσεις νέες όψεις του κόσμου. Επομένως, αυτά τα έργα αποτελούν ασκήσεις στυλ. Όταν στη συνέχεια γέρνεις εστιάζοντας την προσοχή σου πάνω τους, φαίνεται τότε να είσαι μέρος της ίδιας της πράξης της δημιουργίας τους. Αισθάνεσαι κινούμενος εσωτερικά, αλλά καθόλου παθητικά, δεν πρόκειται για απαγωγή. Αντίθετα, ενεργείς με μια λεπτή αίσθηση συμμετοχής, μέσα από ένα είδος σύμπραξης μεταξύ του δημιουργού , του έργου και του θεατή – με τους ρόλους να μεταβάλλονται, καθώς ο ένας υπεισέρχεται στα όρια του άλλου- σε ένα παιχνίδι μαγείας. Αποτέλεσμα μιας διαρκώς διαμορφούμενης συνειδητότητας , αυτά τα έργα επιτρέπουν σε όσους εμπλέκονται να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους μέσα από τη διαφορετικότητα και να αγκαλιάσουν τον Άλλο».

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Γκαλερί Γκλόρια, η έκθεση ανοίγει την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2022. , Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα 5.30 – 8.00 μ.μ, Τρίτη- Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.30 – 8.00 μ.μ.. Σάββατο 10.30-12.45 μ.μ.

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22762605, http://www.gloriagallery.com/index.php?lang=gr  

Η έκθεση ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα, κατευθυντήριες οδηγίες και ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας για την τήρηση μέτρων προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας. Κατά την είσοδο στο χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας και SAFEPASS.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ