ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Grieving at the Time of the Pandemic» της Βασίλειας Μ. Αναξαγόρου

Η εικαστικός παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στον πολυχώρο Γκαράζ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη νέα της δουλειά παρουσιάζει η εικαστικός Βασίλεια Μ. Αναξαγόρου με τίτλο «Grieving at the Time of the Pandemic», στις 14 Ιουνίου στον πολυχώρο Γκαράζ, στη Λευκωσία.

Η καλλιτέχνης στη νέα της έκθεση αποτυπώνει την πολιτική θλίψη εν καιρώ πανδημίας, κάνοντας ένα βιωματικό ταξίδι, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο θρήνος, ο οποίος για την καλλιτέχνιδα είναι ένα ραγδαίως μεταβαλλόμενο συναίσθημα, απότοκο της βιοπολιτικής που επανέφερε στο προσκήνιο η πανδημία.

Στη δουλειά της επικρίνει τους νέους «επιβεβλημένους» τρόπους ύπαρξής μας, της υποχρεωτικότητας και της υγείας ως εργαλειακής αξίας, μέσω τρισδιάστατων εγκαταστάσεων, φωτογραφιών και μικτών μέσων, χωρίς να εξυπηρετεί φόρμες ή προδιαγεγραμμένα μοτίβα. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι γι’ αυτήν οικεία, η παλέτα της προσαρμόζεται στα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της ίδιας. Η Βασίλεια επανερμηνεύει τον θρήνο με ωμή δηκτικότητα, προσδίδοντάς του μια εφήμερη μεν αλλά όχι -κατ' ανάγκη- αρνητική διάσταση.

Ποια είναι


Η Βασιλεία Μ. Αναξαγόρου γεννήθηκε στη Λάρνακα, σπούδασε Πολιτική και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham και στο Goldsmiths College, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Στη συνέχεια, φοίτησε στο School of Visual Arts, της Νέας Υόρκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Καλών Τεχνών. Απέκτησε MFA in Fine Art από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την καθηγήτρια Fabienne Baide. Η έρευνά της εστιάζει στην έννοια της ευαλωτότητας στις διασπορικές φεμινιστικές πρακτικές της σύγχρονης τέχνης. Μέσα από τη δουλειά της, εξετάζει συνεχώς θέματα από τη φεμινιστική και queer θεωρία, χρησιμοποιώντας τη φωνή της μέσω της δημιουργίας τέχνης και έρευνας, αμφισβητώντας την αναπαράσταση του φύλου στους κοινωνικούς κανόνες και τα στερεότυπα.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: ΓΚΑΡΑΖ, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουνίου 2022. Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00, 16:00-19:00. Αμμοχώστου 16, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22001508

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ