ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Home Away from Home: H θεματική της Μπιενάλε Λάρνακας 2023

Και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

3η Μπιενάλε Λάρνακας: 11 Οκτωβρίου – 24 Νοεμβρίου 2023

Η Μπιενάλε Λάρνακας με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ανακοινώνει το θεματικό της πλαίσιο για την 3η έκδοση της που θα πραγματοποιηθεί το 2023 ( 11 Οκτωβρίου – 24 Νοεμβρίου 2023 ) και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες.

H θεματική της Μπιενάλε Λάρνακας 2023, «Home Away from Home » ορίστηκε από την επιμελήτρια Yev Kravt, και οι καλλιτέχνες καλούνται να αναπτύξουν και να υποβάλουν το έργο τους εξερευνώντας τις έννοιες του σπιτιού και του ανήκειν.

Την διεθνή κριτική επιτροπή πέραν της επιμελήτριας , απαρτίζουν ο ιστορικός τέχνης και διευθυντής μουσείου τέχνης Lars Kærulf Møller από τη Δανία, η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Νίκη Παπασπύρου από την Ελλάδα, η καλλιτέχνης Λία Λαπίθη από την Κύπρο και ο επικεφαλής ανάπτυξης επικοινωνίας του Prince Claus Fund, Bertan Selim από την Ολλανδία.

Κατά την διάρκεια της Μπιενάλε εκτός από την κυρίως έκθεση που θα φιλοξενείται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην πόλη της Λάρνακας θα υπάρχουν και παράλληλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θέατρο, παραστατικές τέχνες, συναυλίες, χορός, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις και εργαστήρια.

Θέμα: Home Away from Home

Με κύριο θέμα το Home Away from Home, η Μπιενάλε Λάρνακας 2023 επιδιώκει να προσφέρει ένα διερευνητικό ταξίδι μέσα από τους ορισμούς του ανήκειν, από το βαθύ ριζωμένο μέχρι το απόμακρο. Περισσότερο από μια απλή κατασκευή τοίχων, πορτών και επίπλων, η έννοια του σπιτιού μπορεί να είναι κάτι πιο αφηρημένο – μια αιωρούμενη αίσθηση, ένα πολύτιμο αντικείμενο, μια υποβλητική μνήμη, ένα σταθερό μέρος στο χρόνο, μια ταυτότητα ή ακόμα και μια μακρά αναζήτηση.

Τι σημαίνει να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας και τι χρειαζόμαστε για να το νιώσουμε; Τι συμβαίνει όταν ένα σπίτι εξαφανίζεται; Και πώς μοιάζουν τα σπίτια του μέλλοντος; Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, όπου οι ροές της ανθρώπινης κίνησης ανταποκρίνονται σε μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές, πολιτικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες, ερωτήματα όπως αυτά γίνονται κρίσιμος οδηγός για την επερχόμενη έκδοση της Μπιενάλε Λάρνακας.

Δήλωση Yev Kravt, Επιμελήτρια Λάρνακα Μπιενάλε 2023

«Τι είναι αυτό που αποτελεί ένα σπίτι, πέρα από τα τούβλα και το σοβά; Διαχρονικά σε όλο το κόσμο, έχουμε μπλεχτεί σε ένα ατέρμονο μπρος και πίσω με τις πολλές ερμηνείες και σημασίες αυτής της λέξης. Για αυτήν την μπιενάλε, έθεσα στον εαυτό μου το καθήκον να ξετυλίξω τις έννοιες του σπιτιού και του ανήκειν – ιδέες που έχουν διαμορφώσει τη ζωή και την ταυτότητά μας από τη γέννησή μας. Θα είναι γεμάτη με ιστορίες, κάποιες ιδιαίτερες, κάποιες εντελώς παγκόσμιες, που όλες τους όμως μας γεννούν την αίσθηση του εαυτού. Είμαι ενθουσιασμένη που απευθύνω αυτή την πρόσκληση σε καλλιτέχνες και δημιουργούς, να συμμετάσχουν στη ‘συζήτηση’ και να υποβάλουν νέες προτάσεις ή να επανεξετάσουν υφιστάμενα έργα τους που έχουν ως κυρίως άξονα αυτή την τόσο σημαντική θεματική.»

Για περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής και κανονισμούς, παρακαλώ επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Μπιενάλε Λάρνακας www.biennalelarnaca.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ