ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η γκαλερί Αποκάλυψη παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεση της Μερόπης Παύλου

Με τίτλο «The Absence of a Virgin Land – A Fake Landscape»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην γκαλερί Αποκάλυψη εγκαινιάζεται η ζωγραφική έκθεση της Μερόπης Παύλου με τίτλο «The Absence of a Virgin Land – A Fake Landscape». Με την συλλογή αυτή η καλλιτέχνιδα εξετάζει την κλιματική αλλαγή, την καταστοφή του περιβάλλοντος και τις συνέπειες τους. 

Όπως αναφέρει η καλλιτέχνιδα:

« Η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι πλέον γεγονός. Η απειλή που δέχονται καθημερινά η άγρια ζωή και φύση, η θαλάσσια ζωή, τα τροπικά δάση, το έδαφος και τα υπόγεια νερά όπως και η ατμόσφαιρα είναι μεγάλη, πιεστική και συνεχής. Πώς επηρεάζει αυτή η νέα πραγματικότητα την καθημερινότητα των ανθρώπων;

Σε αυτή την ενότητα έργων επιχειρώ να εξετάσω αυτά τα ζητήματα και τις συνέπειες τους. Μήπως η προσπάθεια μας να κατανοήσουμε τη σημασία της αρχέγονης φύσης στη ζωή μας θα μεταλλαχθεί σε όνειρο ενός πολυτελές παραθαλάσσιου διαμερίσματος; Μήπως οι μελλοντικές μας αναμνήσεις θα προέρχονται από ψηφιακές εικόνες και η ανάγκη μας για επαφή με την άγρια πρωτόγονη φύση θα εκπληρώνεται μέσα από εικονικές πραγματικότητες; Παράλληλα επιχειρώ να εξετάσω τα συναισθήματα που δημιουργούνται όπως απομόνωση, αποξένωση, εγκλεισμός, μοναξιά.»

Πληροφορίες


Πότε / Πού: Γκαλερί Αποκάλυψη, τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:30. Η έκθεση θα διαρκέσει απο 1-19 Φεβρουαρίου 2020. Χύτρων 30, Λευκωσία.

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22766655, http://www.apocalypse-gallery.com.cy/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Δάντης στην Κόλαση, με τη μορφή του Βιργιλίου να αχνοφαίνεται στα αριστερά, όπως τους οραματίστηκε ο Ντομένικο Παλαντίνο

Η «Θεία Κωμωδία» σήμερα

Επτακόσια χρόνια από τον θάνατό του, ο Δάντης τιμάται με μια σύγχρονη εικαστική έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
Kathimerini.gr
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ