ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

Η Γκαλερί Γκλόρια παρουσιάζει την 5η ατομική έκθεση υδατογραφίας του ζωγράφου Λόλη Νικολαΐδη

Η έκθεση με τιτλό «Κάτω απο το Μεσογειακό Ουρανό» είναι παρμένη κυρίως από την Κύπρο και τον Ελληνικό χώρο

Newsroom K

Η έκθεση «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΟΥΡΑΝΟ» είναι η 5η ατομική έκθεση του Λόλη Νικολαΐδη. Ο καλλιτέχνης εκτός από τις προηγούμενες ατομικές του εκθέσεις (1988, 1991, 1996, 2010) έχει συμμετάσχει με έργα του σε 3 ομαδικές εκθέσεις.

Η θεματογραφία της παρούσας έκθεσης είναι παρμένη κυρίως από την Κύπρο και τον Ελληνικό χώρο, όπου ο «Μεσογειακός Ουρανός» χαρίζει με το φως του την απαράμιλλη γοητεία της φύσης, όπου βουνά, δένδρα, θάλασσα, ποταμοί, λίμνες, στεριά, ουρανός, σπίτια και άνθρωποι συνθέτουν την πηγή έμπνευσης του έργου του.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Λόλης Νικολαΐδης γεννήθηκε στη Λευκωσία, σπούδασε οδοντιατρική στην Αθήνα και εργάστηκε ως χειρούργος οδοντίατρος στη Λευκωσία για 57 χρόνια. Η ιστορία της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας άρχισε από πολύ νεαρή ηλικία όταν, ως παιδί, του δώρισαν την πρώτη κασετίνα με νερομπογιές. Από εκείνη τη στιγμή τον συνεπήραν τα χρώματα και οι δυνατότητες του υλικού και άρχισε να τα δουλεύει ακατάπαυστα ανακαλύπτοντας τη μαγεία τους και την επίδραση που ασκούσαν πάνω του.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, και των μετέπειτα φοιτητικών του χρόνων, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είχε την τύχη να έχει κοντά του δύο αξιόλογους δάσκαλους επαγγελματίες ζωγράφους, τον Αδαμάντιο Διαμαντή και τον Αρθούρο Κουϊντάνα, που αναγνώρισαν την ιδιαίτερη κλίση και αγάπη του για την τέχνη της υδατογραφίας, τον ώθησαν να αναπτύξει το ταλέντο του και τον βοήθησαν και στήριξαν στα ερωτηματικά που αντιμετώπιζε κατά την διαδικασία εξερεύνησης της τεχνικής της υδατογραφίας.

Με τη λήξη των σπουδών του το 1954, και παρά της απαιτήσεις και υποχρεώσεις του οδοντιατρικού του επαγγέλματος, ο Λόλης Νικολαΐδης αφιέρωνε τον ελεύθερο του χρόνο αποκλειστικά στην τεχνική της υδατογραφίας, δοκιμάζοντας όλους τους τρόπους και συνδυασμούς του υλικού με άλλα, όπως gouache, σινική μελάνι και μολύβι. Από όλα τα είδη ζωγραφικής, η ακουαρέλα είναι ένα δύσκολο είδος που όμως για τον καλλιτέχνη ανέκαθεν αποτελούσε πρόκληση και ερέθισμα για δημιουργία.

Πληροφορίες

Πότε/Πού: Γκαλερί Γκλόρια , τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει απο τις 18 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι 4 Ιανουαρίου 2020. Δευτέρα - Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. & 17:30-20:00 και Σάββατο 10.30-12.45 π.μ.,Σώζου 3, Λευκωσία 

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22 762605, www.gloriagallery.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X