ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η νέα ατομική έκθεση της κύπριας εικαστικού Αθηνά Κυπριανίδη

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μνή - me»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση της κύπριας εικαστικού Αθηνά Κυπριανίδη. Πρόκειτα για έκθεση ζωγραφικής με μεγάλων διαστάσεων έργων από την πιο πρόσφατη σειρά έργων της. Η έκθεση με τίτλο “Μνή-me” εγκαινιάζετε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Για το έργο της ζωγράφου θα μιλήσει ο εικαστικός και Καθηγητής Σάββας Χριστοδουλίδης.

Τροοδος oil and pastel on canvas 180x130-w

Η επίκληση ενός χώρου και η εικονική του διατύπωση συνιστά αναμφίβολα μια συνδιαλλαγή ή ακόμα και μια συμφιλίωση με τον ίδιο τον χώρο και τον χρόνο του παρελθόντος. Αυτή η ανάγκη επανεξέτασης “παλαιών” δεδομένων σε νέα βάση αποτελεί για πολλούς δημιουργούς εργαλείο ενδοσκόπησης και αφορμή συνάμα για καλλιέργεια πρακτικών, όπως είναι μεταξύ άλλων και η ζωγραφική.

Στα έργα, θραύσματα μνήμης υπόκεινται σε συνθετική ανασύσταση και χρωματικό επαναπροσδιορισμό με αποτέλεσμα τη δημιουργία συνθέσεων με έντονο τμηματικό χαρακτήρα (παζλ). Εικόνες συνταιριάζονται προσδίδοντας στο έργο πολυεπίπεδο σημασιολογικό χαρακτήρα αλλά και πολλαπλή πλοκή. Από αυτό απορρέουν παράλληλες αφηγήσεις. Προφέρονται και προβάλλονται ταυτόχρονα για να επισημάνουν τον πολυεπίπεδο και σύνθετο χαρακτήρα της μνήμης αλλά και να αποσαφηνίσουν το εύρος της περιοχής του παρελθόντος και την ποικιλομορφία του περιεχομένου της.

Πρωτες μερες φθινοπωρου oil on canvas130x180-w

Λίγα λόγια για την εικαστικό

Η Αθηνά Κυπριανίδη γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1984. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Τάσο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Αποφοίτησε με άριστα με πτυχίο ισότιμο μεταπτυχιακού. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, συμπεριλαμβανομένου της Κρατικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης-ΣΠΕΛ, Λευκωσία.

 

2-Άγορι-αναβατης oil on canvas 170x130-w

Κεντρική Εικονά: Λεμεσος. Χρωματιζοντας την μνημη 1 oil on canvas 130x180-w

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Alpha C.K. Art Gallery, τα εγκαίνια της ΄εκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022. Makarios Ave. & 3 Papanikoli Str., Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22751325, info@ackgallery.com 

Ο κατάλογος έργων της έκθεσης είναι αναρτησμένος στην ιστοσελίδα www.ackgallery.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση