ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η πρώτη έκθεση του Σάββα Γεωργιάδη μετά απά 10 χρόνια στην Λευκωσία

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Σάββα Γεωργίαδη. Πρόκειται για παρουσίαση της νέας του εικαστικής δουλειάς και πρώτη έκθεση στην Λεύκωσία μετά από δέκα χρόνια. Η έκθεση του εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ.

Με τίτλο «Autumn 2021», ο Σάββας Γεωργιάδης επιστρέφει στη Λευκωσία με νέα σειρά με σειρά ζωγραφικών έργων, εικόνες που που εντυπώντονται ανεξίτηλα στη μνήμη. Με μια σπάνια τεχνική εντέλια, αποκαλύπτο στο κοινό του τον πλούσιο στοχαστικό χαρακτήρα των ανθρώπων που γίνονται τα θέματα του και επικοινωνεί ενά βαθή σεβασμό, αγάπη και θαυμασμό.

Αγαπημένος μαθητής του Μυταρά ο Σάββας Γεωργιάδης έχει έναν μοναδικό τρόπο να συνδιαλέγεται με τα μοντέλα του και να αποτυπώνει αυτές τις συνομιλίες στον καμβά. Χείλη μισάνοικτα, βλέμματα αινιγματικά υπαινίσσονται ότι οι ήρωες της καθημερινότητας από τους οποίους εμπνέεται ο καλλιτέχνης, εκφράζουν τη βαθιά ανάγκη τους για επικοινωνία.

Το μήνυμα που περνάνε τα πρόσωπα του είναι ξεκάθαρο: η τέχνη είναι μια όαση συναισθημάτων και ο αγωγός στη ζωγραφική είναι το βλέμμα. Ο ίδιος έχει πεί «Η τέχνη είναι μια ευλογημένη κατάρα, διότι χωρίς αυτή η μορφή του κόσμου δεν θα ήταν ίδια».

Ο Σάββας Γεωργιάδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1975. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Δημήτηρη Μυταρά, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 11 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε αρκετές σημαντικές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Βορρέ και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά την περίοδο 2006-2007 πραγματοποίησε αντίγραφα, για τις ανάγκες των γυρισμάτων της μεγάλου μήκους κινηματογραφικής ταινίας «EL GRECO», του Γιάννη Σμαραγδή.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Alpha C.K. Art Gallery, τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2021

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22751325, info@ackgallery.com. Ο κατάλογος της έκθεσης είναι αναρτημένος στο www.ackgallery.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση