ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η τέχνη δεν είναι υπόθεση λίγων, είναι προνόμιο όλων

Για 11η χρονιά η isnotgallery contemporary παρουσιάζει την έκθεση «Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς».

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η isnotgallery contemporary παρουσιάζει για 11η χρόνια την ομαδική έκθεση «Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς» και το μότο της είναι: «Επειδή η τέχνη είναι προνόμιο όλων». Για την isnotgallery αυτή είναι μία θέση αρχής, που βρίσκει πρακτική εφαρμογή με τη διοργάνωση της εν λόγω έκθεσης, που έχει καταστεί θεσμός πλέον για τα εικαστικά πράγματα της Κύπρου.


Η isnotgallery contemporary, μέσα από μια πιο φρέσκια ιδέα και αντίληψη περί τέχνης, αφήνει πίσω της αναχρονιστικές αντιλήψεις και απόψεις, οι οποίες ανυψώνουν τα καλλιτεχνικά παράγωγα σε ελιτίστικα προϊόντα, συνεχίζει για 11η χρονιά να αναζητεί το «φρέσκο» και «άφθαρτο» για να το παρουσιάσει στο κοινό.

Στη φετινή έκθεση «Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς» παρουσιάζονται, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, επιλεγμένα έργα από νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι ξεχωρίζουν με τις δουλειές τους. Στην έκθεση φιλοξενούνται καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία και Αγγλία, οι οποίοι δημιουργούν έργα τα οποία έχουν ποιότητα και έχουν για τούτο και λόγο ώστε να εκτεθούν στην isnotgallery.

Μαζί με τους νέους δημιουργούς, συνυπάρχουν και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, «παντρεύοντας διαφορετικές καλλιτεχνικές γενιές, και μοιραζόμενοι τον χώρο της γκαλερί, καταφέρνουν να συνομιλούν, έχοντας ο καθένας καταθέσει τη δική του τεχνοτροπία. Μία από τις προτεραιότητες, άλλωστε, της isnotgallery είναι η γκαλερί να δίνει χώρο και σε πολλές και διαφορετικές τεχνοτροπίες από διαφορετικές περιόδους δράσης των καλλιτεχνών.

Η Τέχνη πρέπει να ταξιδεύει

Βαθιά πεποίθηση της γκαλερί και των διοργανωτών της έκθεσης «Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς» είναι ότι στην τέχνη έχουν δικαίωμα όλοι, ανεξαρτήτως οικονομικής ή άλλης θέσης. Η τέχνη πρέπει να ταξιδεύει, αλλιώς ίσως να μην έχει λόγο ύπαρξης. Γι’ αυτό, λοιπόν, οι διοργανωτές θεωρούν ότι η τιμή του κάθε έργου πρέπει να δικαιολογείται και αυτός μάλιστα ήταν και ένας από τους λόγους που ξεκίνησε η έκθεση. Επιθυμία και μέλημα των διοργανωτών ήταν το ζήτημα της τιμολόγησης των έργων να μπει σε μία πιο υγιή βάση. Η οικονομική προσιτότητα των έργων τους δίνει το δικαίωμα να ταξιδεύουν και κατ’ επέκταση να ταξιδεύουν και τον κάτοχο.

Από τους διοργανωτές σημειώνεται ότι τα κριτήρια επιλογής των έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση «Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς» είναι πολύ υψηλά, χωρίς να έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι οι τιμές πώλησης των έργων δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ.


Πληροφορίες: Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς, isnotgallery, Οδυσσέως 11, Παλιά Λευκωσία
Εγκαίνια: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ.
Διάρκεια έως 16 Μαρτίου 2019.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή/10:30-12:30 & 3:00-6:00 μ.μ.
Σάββατο/10:30 π.μ.-2:00 μ.μ.

art@isnotgallery.com
www.isnotgallery.com

isnotgallery, isnotgallery contemporary, ομαδική έκθεση, εικαστικά, Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς, Λευκωσία, Καθημερινή, Κύπρος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X