ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Yev Kravt αναλαμβάνει την επιμέλεια της Μπιενάλε Λάρνακας 2023

Η Μπιενάλε Λάρνακας αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή έκθεση εικαστικών τεχνών που πραγματοποιείται στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η οργανωτική επιτροπής της Μπιενάλε Λάρνακας ανακοινώνει τον διορισμό της Yev Kravt ως επιμελητή για την τρίτη έκδοση της Μπιενάλε Λάρνακας (LB3) η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2023. Η Μπιενάλε Λάρνακας αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή έκθεση εικαστικών τεχνών που πραγματοποιείται στην Κύπρο με εκθέσεις καλλιτεχνών, performances, θέατρο, συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια και δράσεις οι οποίες προσελκύουν πάνω από 25.000 επισκέπτες στους εκθεσιακούς χώρους και στις παράλληλες εκδηλώσεις. Η επόμενη έκδοση της Μπιενάλε Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου του 2023. Το θέμα και πρόγραμμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή καλλιτεχνών θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Δήλωση οργανωτικής επιτροπής Λάρνακα Μπιενάλε

«H Μπιενάλε Λάρνακας συνεχίζει την πετυχημένη της πορεία στην Τέχνη εδραιώνοντας την παρουσία της με καινούργιες συνεργασίες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε μαζί μας την Yev Kravt σ’ αυτό το καινούργιο ταξίδι της 3ης έκδοσης της Μπιενάλε της Λάρνακας με την οποία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα ανεξάρτητο θεσμό ο οποίος αναβαθμίζει το πολιτιστικό προϊόν της Κύπρου και την τοποθετεί ισάξια στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό σκηνικό.

Η Yev είναι Ολλανδή και τον τελευταίο καιρό ζει μεταξύ Λάρνακας και Άμστερνταμ. Μια δραστήρια, πολύγλωσση και έμπειρη, ανεξάρτητη επιμελητής, γεμάτη όμορφες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Η πλούσια εμπειρία της συμπεριλαμβάνει επιμέλειες σε διεθνής Μπιενάλε, συνεργασίες με οργανωμένα καλλιτεχνικά σύνολα σε όλο τον κόσμο στους τομείς της σύγχρονης τέχνης, της αρχιτεκτονικής, του design και της μόδας».

Δήλωση Yev Kravt

«Ένας νέος γενναίος κόσμος σχηματίζεται με νέες προοπτικές, ιδέες και κινήματα. Νέες αφηγήσεις, νέες απόψεις και νέες γλώσσες μας διαμορφώνουν έτσι. Ίσως ήταν καιρός.

Διψασμένοι για κοινωνική αλλαγή αναζητούμε άλλη αισθητική και προτάσεις. Ας φανταστούμε ξανά μαζί τον σημερινό κόσμο, αναδεικνύοντας αυτό που συμβαίνει στην πρώτη γραμμή της καλλιτεχνικής πρακτικής. Ας ανακτήσουμε τη δύναμη σε μια εποχή αβεβαιότητας χρησιμοποιώντας την τέχνη ως εργαλείο εξουσίας. Ας μοιραστούμε το όραμα μας με ανοιχτό μυαλό γεμάτο περιέργεια και αλληλεγγύη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Μπιενάλε Λάρνακας για αυτή την τολμηρή, γενναία επιλογή».

Bιογραφία Yev Kravt

Η Yev Kravt είναι επιμελητής και επικοινωνιολόγος από την Κριμαία και Ολλανδία και ζει μεταξύ Άμστερνταμ και Λάρνακας. Αυτή τη στιγμή είναι η επιμελήτρια της επερχόμενης 3ης Μπιενάλε Λάρνακας (2023) στην Κύπρο.

Με υπόβαθρο και σπουδές στην επικοινωνία, τη φιλοσοφία και την ιστορία της τέχνης, εργάζεται σε διαφορετικές πολιτιστικές, δημιουργικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες. Τα κύρια κίνητρά της είναι η τόνωση στην εμπειρία του πειραματισμού, την δημιουργικότητα, την κοινωνική αλλαγή και την κοινωνική ενσωμάτωση μαζί με νέους τρόπους συμβίωσης. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Kravt έχει οργανώσει πολυάριθμες εκθέσεις σε μουσεία, μη κερδοσκοπικούς χώρους και γκαλερί όπως το Foam Photography στο Amsterdam Museum, στην Droog Gallery, Ron Mandos Gallery, την πολιτιστική και πειραματική λέσχη τέχνης SEXYLAND World, στο Μουσείο αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού και ψηφιακού πολιτισμού Het Nieuwe Instituut και της Μπιενάλε του São Tomé Σάο Τομέ και Prìncipe.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση