ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Kapopoulos Auction House Cyprus

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus ανακοινώνει την 22η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία μέσω της πρωτοποριακής του πλατφόρμα στις 4 Μαΐου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus ανακοινώνει την 22η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία μέσω της πρωτοποριακής του πλατφόρμα στις 4 Μαΐου , δίνοντας την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να αποκτήσει μοναδικά έργα τέχνης, με τις υπογραφές σπουδαίων Ελλήνων, Κυπρίων και διεθνών καλλιτεχνών, μέχρι και στο 1/3 της πραγματικής τιμής τους και όλα αυτά από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού του!

Με 21 επιτυχείς διαδικτυακές δημοπρασίες, και σαν ο πρώτος οίκος στη Κύπρο που ξεκίνησε και συνεχίζει να διενεργεί εικαστικές δημοπρασίες μέσω διαδικτύου, ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με το φιλότεχνο κοινό, κρατώντας μια λειτουργική και ζωντανή σχέση μαζί του.

Από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στην επικείμενη δημοπρασία του Οίκου, είναι και το έργο του καλλιτέχνη Τηλέμαχου Κάνθου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους ‘πατέρες’ της Κυπριακής ζωγραφικής και υπήρξε και ο πρώτος χαράκτης στην Κύπρο. Η χαρακτική του Γ. Κεφαλλινού όπως και η ζωγραφική του Σεζάν και των άλλων Γάλλων συγχρόνων του, αποτελούν θεμελιώδη εμπνεύσεις για τον Τηλέμαχο Κάνθο. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης χαρακτήριζε την τέχνη του βιωματική, γιατί πάντα βρισκόταν σε άμεση σχέση με αυτό που ζούσε. Η σύνθεση των έργων του είναι λιτή με συμβολικό, πανανθρώπινο χαρακτήρα.

 

Τηλέμαχος Κάνθος
Διαστάσεις: 50X71
Εκτίμηση: €10,000-15,000
Εκκίνηση: €7,000

Έργα που επίσης ξεχωρίζουν είναι:

Το έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Σταθόπουλου, ο οποίος ανήκει στην γενιά των Ελλήνων συγχρόνων ζωγράφων. Το έργο του κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας και συνδυάζει υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία σε μια απλοϊκή γραφή. Ο καλλιτέχνης έχει μια προτίμηση στο ανθρωποκεντρικό θέμα, αναδεικνύοντας το ελληνικό ιδανικό. Ζευγάρια και γυμνά που αποπνέουν αισθησιασμό, άλογα, πουλιά και τοπία αποτελούν ουσιαστικό μέρος της εύκολα αναγνωρίσιμης καλλιτεχνικής του ταυτότητας.

Γιώργος Σταθόπουλος
Διαστάσεις: 35X45
Εκτίμηση: €1,500-2,000
Εκκίνηση: €700


Το έργο του καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου, ο οποίος κινείται στο κλίμα ενός προσωπικού παραμορφωτικού εξπρεσιονισμού, με δραματικές περισσότερο προεκτάσεις. Δημιουργεί σύνολα που τόσο με τις παραμορφώσεις όσο και την βιαιότητα του χρώματος υποβάλλουν ανησυχίες και εσωτερικές συγκρούσεις. Στις πιο χαρακτηριστικές του προσπάθειες σημειώνει κανείς την έμφαση στην διαγώνια σύνθεση, τον τονισμένο χαρακτήρα των παραμορφώσεων και το ρόλο του χρώματος το οποίο υποβάλλει έναν κόσμο δραματικών συγκρούσεων.

Κωστής Γεωργίου
Διαστάσεις: 50Χ50
Εκτίμηση: €4,500-5,500
Εκκίνηση: €2,250

Πολύ σημαντικό είναι το έργο του καλλιτέχνη Γιάννη Κούτρικα, ο οποίος μέσα από τα έργα του δίνει έμφαση στην δραματικότητα, την εκφραστικότητα και τον αισθησιασμό με επιδέξιους φωτισμούς και φωτοσκιάσεις. Κλασικότητα, ισορροπία, αρμονία και άψογη δομή είναι τα χαρακτηριστικά των έργων του. Θεματικά κινείται στον χώρο του τοπίου και των ανθρωποκεντρικών συνθέσεων, με εξπρεσιονιστική διάθεση.

Γιάννης Κούτρικας
Διαστάσεις: 80X100
Εκτίμηση: €2,500-3,500
Εκκίνηση: €750


Οι δημοπρασίες του Οίκου Kapopoulos Auction House Cyprus πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα από τα μέσα Μαΐου του 2020. Η κάθε δημοπρασία είναι τριήμερη, και διαρκεί από το απόγευμα της Τρίτης (7μ.μ.) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (10μ.μ.). Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ολοκληρωθεί 21 δημοπρασίες ενώ η 22η θα ξεκινήσει στις 4 και θα κλείσει στις 6 Μαΐου.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Δάντης στην Κόλαση, με τη μορφή του Βιργιλίου να αχνοφαίνεται στα αριστερά, όπως τους οραματίστηκε ο Ντομένικο Παλαντίνο

Η «Θεία Κωμωδία» σήμερα

Επτακόσια χρόνια από τον θάνατό του, ο Δάντης τιμάται με μια σύγχρονη εικαστική έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
Kathimerini.gr
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ