ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

La vie en Ronde: Η ατομική έκθεση της νεαρής κύπριας ζωγράφου Ελένη Πρατσή

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων της εικαστικού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση της νεαρής κύπριας ζωγράφου Ελένη Πρατσή. Η έκθεση τίτλο «La vie en Ronde» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 13 Μαίου στις 7:00 μ.μ.

Το έργο της Ελένης Πρατσή εξετάζει τις απεριόριστες πιθανότητες σύνθεσης χρησιμοποιώντας δύο μόνο μορφολογικά στοιχεία, το σχήμα του κύκλου και το χρώμα. Η εικαστικός αποκαλύπτει στο θεατή ένα μικρό μέρος από τις απεριόριστες συνθέσεις που δημιουργεί με επίκεντρο τον κύκλο. Σκέψου διαμέσου του κύκλου λοιπόν ή αλλιώς άσε τους κύκλους να σε παρασύρουν σ' ένα οπτικό παιχνίδι, σ' ένα σημείο συνάντησης με ιδιαίτερες ισορροπίες.

Για το έργο της Έλενης Πρατσή γράφει ο Θεωρητικός Τέχνης Ευαγόρας Βανέζης στον κατάλογο της έκθεσης, «Ππαράγει έργα με γεωμετρικές συνθέσεις και εκρηκτικά, ρευστά χρώματα. Χρησιμοποιεί τεχνικές της ζωγραφικής και της χαρακτικής, προκαλώντας μια ισορροπία ανάμεσα στον δημιουργικό έλεγχο και την αποδοχή του τυχαίου, που εκτείνεται σε όλα τα έργα. Η κάθε σύνθεση προκύπτει μέσα από πειραματισμό με διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και τις άπειρες πιθανότητες που έρχονται στην επιφάνεια διαμέσου της επανάληψης, της επικάλυψης και της αντιπαράθεσης κύκλων.»

Λίγα λόγια για την ζωγράφο

Η Έλενη Πρατσή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1987. Σπούδασε στην Ecole Supérieure des Beaux-Arts de Nîmes και στην Ecole National Supérieure des Beaux-Arts de Paris. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Alpha C.K. Art Gallery, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 13 Μαίου στις 19:00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαίου 2022. 5969+5PF, Παπανικολή, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 2751325, info@ackgallery.com

Ο κατάλογος έργων της έκθεσης είναι αναρτησμένος στην ιστοσελίδα www.ackgallery.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση