ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Luck is cosmic knowledge»: Η πρώτη ατομική έκθεση του Yeti

Το Tapper Bar παρουσιάζει τα ζωγραφικά και κεραμικά έργα από την πιο πρόσφατη δουλειά του καλλιτέχνη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Tapper Bar είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την πρώτη ατομική έκθεση του Yeti, ζωγραφικά και κεραμικά έργα από την πιο πρόσφατη δουλειά του. 'Luck is cosmic knowledge" εξερευνά παγκόσμιες αλήθειες, όπως κανόνες προοπτικής και τη σχέση μεταξύ μικρο και μακρο διαστάσεων. Ο καλλιτέχνης τοποθετεί ιδέες, σαν αντικείμενα, μεσα σε οικεία περιβάλλοντα: συρρικνωμένα κοσμικά αντικείμενα υπάρχουν δίπλα σε μεγεθυμένα καθημερινά αντικείμενα, όπως λεμόνια, χαρτί υγείας, φωτιστικά χώρου και βιβλία. Πλατωνικά σχήματα δίπλα σε οικιακά αντικείμενα δίνουν την εντύπωση οικειότητας, ενώ η ζωηρή χρωματική παλέτα και οι αντίστροφες προοπτικές δημιουργούν ένα τεχνητό, φανταστικό σκηνικό.

Η αλληλεπίδραση του Yeti μεταξύ φωτός και σκιάς, κάνει το φως να μοιάζει πως πηγάζει από μια οθόνη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το φως είναι βίαιο, από το φλας μιας έκρηξης ή από τις παντοδύναμες ακτίνες ενός επιβλητικού ήλιου. Μερικά από τα έργα προβάλλουν την εξερεύνηση του καλλιτέχνη σχετικά με την ντροπή, που κοινωνικά επιβλήθηκε, όσον αφορά το σεξ και την ερωτική επιθυμία. Άλλα έργα, όπως το Reap as you sow, 2021, (ότι σπείρω, θα θερίσω) παραπέμπουν στη διάσημη παροιμία και χρησιμοποιούνται από τον καλλιτέχνη ως δημόσια υπενθύμιση: Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλους, από τα άτομα στα βάθη του ανθρώπινου σώματος μέχρι τον πυρήνα της Γης και στους Ήλιους εκεί έξω.

Από το γράψιμο στα τρένα μέχρι τη δημιουργία τοιχογραφιών, ο Yeti είχε πάντα έντονο ενδιαφέρον για τη δημόσια τέχνη και το αστικό τοπίο. Ως έφηβος, ο Yeti άρχισε να προσθέτει ετικέτες σε δημόσιους χώρους και σύντομα στράφηκε στο γκράφιτι και την τέχνη του δρόμου. Από το 2015, έχει επεκτείνει τη δημιουργική του πρακτική στην εργασία με πηλό, ακρυλικά, λαδομπογιές, τρισδιάστατα γλυπτά και ψηφιακά σχέδια. Ο Yeti δεν σχεδιάζει σχεδόν ποτέ πριν τη ζωγραφική. Οι συνθέσεις δημιουργούνται
οργανικά, επιτρέποντας σε έναν βαθμό τυχαίας να κυριαρχήσει. Η αισθητική της τέχνης του δρόμου είναι βαθιά ριζωμένη στην τέχνη του, καθώς οι πίνακές του χαρακτηρίζονται συχνά από πολυδιάστατες συνθέσεις και στοιχεία από την ποπ κουλτούρα.
Ο Yeti ζει και εργάζεται μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Tapper Bar, η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022. Ελευθερίας 62, 3042, Λεμεσος

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99485812, yetiyetiyetiye@gmail.com, @yetiyetiyetiye 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση