ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλη αναδρομική του Domenico Gnoli στο Fondazione Prada

Τα μεγάλης κλίμακας έργα του εστιάζουν σε λεπτομέρειες ανθρώπινων σωμάτων ή αντικειμένων

ΑΜΠΕ

Σε δύο ορόφους του Podium του Fondazione Prada στο Μιλάνο εκτείνεται η μεγάλη αναδρομική έκθεση για τον ζωγράφο και σχεδιαστή σκηνικών Domenico Gnoli (Ρώμη, 1933 - Νέα Υόρκη, 1970), γνωστόν για τους πίνακές του που βρίσκονται στο σταυροδρόμι μινιμαλισμού, υπερρεαλισμού και ποπ αρτ. Σχεδιασμένη από το στούντιο 2Χ4, η «Domenico Gnoli» φέρνει μαζί περισσότερα από 100 έργα του καλλιτέχνη που δημιούργησε μεταξύ 1949 και 1969 και τα οποία πλαισιώνονται από ισάριθμα σχέδια.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fondazione Prada (@fondazioneprada)

 

Τα μεγάλης κλίμακας έργα του εστιάζουν σε λεπτομέρειες ανθρώπινων σωμάτων ή αντικειμένων: μπούστο, μπούκλα, παπούτσια, πολυθρόνα, συρτάρια, γραβάτες, κουμπιά.

Η ακρίβεια του χρωστήρα του Gnoli χαρακτηρίζεται επίσης και από επιμελές φωτογραφικό καδράρισμα. Είναι μια προσέγγιση που «βάζει όλα τα πράγματα, φυσικά ή τεχνητά, στο ίδιο επίπεδο, εκφράζοντας μια επιθυμία για ισότητα και ισονομία, την εκδίκηση των ασήμαντων και αποκλεισμένων από την κλίμακα αξιών στοιχείων: το ευτελές, το δευτερεύουσας σημασίας, το βοηθητικό, αυτό που μπορεί να αγνοηθεί» υπογραμμίζει ο Germano Celant, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα της έκθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση