ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μια τριήμερη περφόρμανς στον μόλο της Λεμεσού

Το «Jacob» είναι μία παράσταση και ένα δρώμενο που θα αποπειραθεί να συνθέσει διαφορετικές μορφές τέχνης

Του Πάρη Δημητριάδη

Του Πάρη Δημητριάδη

Όσοι και όσες θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στον πολυσύχναστο μόλο στη Λεμεσό θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλλά και να συμμετάσχουν σε μια ευφάνταστη περφόρμανς διαρκείας, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο θεατράκι του παραθαλάσσιου πάρκου, αυτή την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, αργά το απόγευμα. Η πρωτοβουλία ανήκει στον οργανισμό CATHRINE και αποτελεί μια σύμπραξη και συνεργασία μεταξύ έξι καλλιτεχνών που δούλεψαν μαζί και έφτιαξαν την περσόνα του λεγόμενου «JACOB», ο οποίος πρόκειται να εμφανιστεί «εκτεθειμένος μπροστά μας, χωρίς ασπίδες προστασίας και χωρίς αναστολές».

Όπως λένε στην «Κ» άνθρωποι της δημιουργικής ομάδας ο JACOB θα προσπαθήσει να γίνει ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης: «Το πάθος μας για τις τέχνες μάς ωθεί να εξερευνήσουμε και να ξεπεράσουμε τα δικά μας όρια, αναζητώντας νέους δρόμους για έκφραση και σύνδεση με τους ανθρώπους». Σύμφωνα με το σκεπτικό, κατά την περφόρμανς διαρκείας (durational performance) θα μπορείς να συναντήσεις τον JACOB, ο οποίος θα βρίσκεται μέσα σε μια σιδερένια κατασκευή που θα τοποθετηθεί στο θεατράκι, «να καθίσεις μαζί του, να τον παρατηρήσεις, να τον κατασκοπεύσεις ή απλώς να του ρίξεις μια κλεφτή ματιά. Θα μπορείς να φύγεις και να ξανάρθεις και να γίνεις για λίγο ή για πολύ, μάρτυρας αυτού του κόσμου, που ίσως κάπου να κρύβει κάτι από εσένα».

Η σκηνογραφία, υπογραμμίζεται, πρόκειται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παράσταση. «Το σπίτι του JACOB θα χρησιμεύσει ως καμβάς για την καλλιτεχνική του έκφραση, αντικατοπτρίζοντας τη διαφάνεια αλλά και την ευπάθεια της ανθρώπινης εμπειρίας. Εντός των ορίων αυτού του σπιτιού, το κοινό θα προσκληθεί στον προσωπικό χώρο του JACOB, προσφέροντας ματιές στον εσωτερικό του κόσμο και τα συναισθήματα που οδηγούν τη ζωή του».

Πρόκειται για μια παράσταση και ένα δρώμενο που θα αποπειραθεί να συνθέσει διαφορετικές μορφές τέχνης. «Μέσα από τη χορογραφία, τη ζωντανή μουσική, την εικαστική τέχνη και την αφήγηση, έχουμε δημιουργήσει μια μικρή (για εμάς) πολυδιάστατη εμπειρία, που εμπλέκει τις αισθήσεις και τα συναισθήματα του κοινού, προσκαλώντας το να ταξιδέψει μαζί μας στα όρια της φαντασίας και της έκφρασης».

Ο JACOB θα προσπαθήσει να μας πάρει από το χέρι και φοβισμένος όπως θα είναι, να μας οδηγήσει στο κόσμο του, που ίσως αποκαλύψει και τους δικούς μας φοβισμένους και σκοτεινούς “τόπους”, καταλήγει το κείμενο που συνοδεύει την πρόσκληση στο εικαστικό δρώμενο.

Το έργο δημιουργήθηκε από τους Mike Rafail, Μάρθα Φωκά, Φώτη Νικολάου, Αλέξη Βαγιανό, Έλενα Κοτασβήλι, Αναστασία Δημητριάδου / Nama Dama.

Θεατράκι Μόλου, Λεμεσός
29 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου, από 7:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ