ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«New Normal Pictures», έκθεση των Gilbert & George στο Λονδίνο

Η γκαλερί White Cube στο Mayfair του Λονδίνου φιλοξενεί, έως τις 8 Μαΐου, καινούργια έκθεση αυτών των Λονδρέζων φιγουρατζήδων.

ΑΜΠΕ

«Θέλουμε η Τέχνη μας να αναδεικνύει τον Μισαλλόδοξο μέσα στον Φιλελεύθερο και, αντιστρόφως, τον Φιλελεύθερο μέσα στον Μισαλλόδοξο» είχαν πει, το 2014, το καλλιτεχνικό δίδυμο Gilbert & George. Τώρα, η γκαλερί White Cube στο Mayfair του Λονδίνου φιλοξενεί, έως τις 8 Μαΐου, καινούργια έκθεση αυτών των Λονδρέζων φιγουρατζήδων.

Συναντήθηκαν στο St. Martins School of Arts - πλέον, Central Saint Martins - το 1967, αλλά η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1971. Και συνεχίζεται αδιαλείπτως έως σήμερα. Ο κατάλογος της έκθεσης «Gilbert & George: New Normal Pictures» απαριθμεί πάνω από 100 εκθέσεις τους σε μουσεία και αίθουσες τέχνης.

Τι «θαυμάσια επινόηση» ήταν αυτή η Βρετανική Αυτοκρατορία μας, είπαν σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα The Guardian. Και η τελευταία έκθεσή τους αποτελείται για μία ακόμη φορά από αυτά τα ψηφιακά επεξεργασμένα πολύπτυχα έργα. Ο Gilbert και ο George περιπλανιόνται και παιδιαρίζουν στα αγαπημένα τους σημεία στο East End του Λονδίνου: Kingsland Road, Christ Church Spitalfields και άλλα ( https://www.whitecube.com/exhibitions/exhibition/gilbert_and_george_masons_yard_2021). Είναι πάντα στο επίκεντρο, μέσα στα γυαλιστερά κομψά κοστούμια τους, ξιφομαχώντας με τμήματα από λούκια, σαν δυο θαρραλέοι ιππότες άλλων εποχών στον αγαπημένο τους χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση