ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Banksy είχε αποκαλύψει το μικρό του όνομα σε «χαμένη» συνέντευξη

Σε συνέντευξη που ηχογραφήθηκε το 2003, δημοσιογράφος του BBC ακούγεται να ρωτά τον καλλιτέχνη αν το πραγματικό του όνομα είναι «Ρόμπερτ Μπανκς»

Kathimerini.gr

Σε μια χαμένη συνέντευξη που είχε δώσει πριν χρόνια ο καλλιτέχνης του δρόμου, Banksy, φέρεται να αποκαλύπτει το μικρό του όνομα έπειτα από ερώτηση του δημοσιογράφου. Μέχρι σήμερα, η ταυτότητα του γνωστού καλλιτέχνη παραμένει απολύτως άγνωστη, αν και έχουν υπάρξει πολλές εικασίες.

Στη συνέντευξη που ηχογραφήθηκε το 2003, δημοσιογράφος του BBC ακούγεται να τον ρωτά αν το πραγματικό του όνομα είναι «Ρόμπερτ Μπανκς». Ο καλλιτέχνης απαντά ότι «είναι Ρόμπι».

Οι εικασίες για την πραγματική ταυτότητα του Banksy είναι εδώ και χρόνια πολλές. Τα έργα του έχουν πωληθεί για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και έχουν κοσμήσει από γκαλερί τέχνης υψηλού κύρους μέχρι το ισραηλινό τείχος στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί κατά καιρούς περιλαμβάνεται ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια των Massive Attack και ο Νιλ Μπούσαμαν των Art Attack. Το 2008, η Daily Mail ονομάτισε τον Banksy ως τον 34χρονο «Ρόμπιν Κάνιγχαμ» με τον ίδιο να αρνείται ότι τον λένε έτσι. Ωστόσο, μια μήνυση σε βάρος του καλλιτέχνη αφήνει κάποια περιθώρια ότι στο μέλλον μπορεί να αποκαλυφθεί το πραγματικό του όνομα. Ο Banksy έχει μηνυθεί από μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι «έβλαψε σοβαρά» τη φήμη της μέσω ανάρτησής του στο Instagram το 2022.

Σε κάθε περίπτωση, η συνέντευξη του 2003 αποτελεί μία από τις πρώτες γνωστές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις με τον καλλιτέχνη του δρόμου, ο οποίος ήταν τότε στα 20 του και ετοιμαζόταν να ανοίξει την έκθεσή του με τον τίτλο «Banksy Turf War» στο ανατολικό Λονδίνο. Μεταξύ άλλων θεμάτων, απαντά στις τότε κατηγορίες που δεχόταν για βανδαλισμό: «Δεν είμαι εδώ για να απολογηθώ γι′ αυτό. Είναι ένας πιο γρήγορος τρόπος για να πεις την άποψή σου, σωστά;».

Με πληροφορίες από Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ