ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Γκαλερί Γκλορια παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιώργου Κοτσώνη

Ένας από τους σημαντικότερους και γνωστότερους Κύπριους ζωγράφους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την Παρασκευή 21 Μαΐου και η ώρα 7.00 μ.μ. ο αξιότιμος Πρόεδρος της Βουλής Κος Αδάμος Αδάμου θα εγκαινιάσει την νέα έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κοτσώνη στην Γκαλερί Γκλόρια. Η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κοτσώνη θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Ιουνίου. 

Ο Γιώργος Κοτσώνης είναι ένας από τους σημαντικότερους και γνωστότερους Κύπριους ζωγράφους. Γεννήθηκε στο Παλαιχώρι το 1940. Σπούδασε ζωγραφική στο φημισμένο Saint Martins School of Art του Λονδίνου. Το 1960 κέρδισε μια υποτροφία για σπουδές στην Κίνα όπου συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών με τον Ai –Choun Sin. Το 1963 του δόθηκε υποτροφία για σπουδές στην Τσεχοσλοβακία όπου φοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Πράγας με τον Antonyn Pelts. Αποφοιτώντας από την σχολή αυτή το 1967 έλαβε τον τίτλο του Ακαδημαϊκού Καλλιτέχνη. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Πάφο.

Ο Γιώργος Κοτσώνης έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Μιλώντας για το έργου του καλλιτέχνη η Δρ Νάτια Αναξαγόρου αναφέρει: «Ο Γιώργος Κοτσώνης αποκρυσταλλώνει τη θεώρηση ενός σύγχρονου και συνάμα κλασσικού καλλιτέχνη. Στο έργο του συναντώνται σε μια δημιουργική πρόσμειξη, ρεύματα δυτικοευρωπαϊκά και βυζαντινές επιδράσεις σε μια υφολογική ώσμωση και εφευρετικότητα, όπου προέχει η μορφοπλαστική ισορροπία και τελείωση. Η σχεδιαστική του δεξιοτεχνία διοχετεύεται σε μια διαλεκτικά δομημένη και συνειδητά ελεγχόμενη έκφραση. Η κάθε πινελιά εναποτίθεται στον καμβά μ’ ευλαβική προσοχή κι ο κάθε επιτονισμός με ακρίβεια, έτσι που το χρώμα να προβάλλει περιεκτικό και πολυσύνθετο μέσα από τους επάλληλους παλμούς και κραδασμούς μιας ατέρμονης διαστρωμάτωσης».

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Γκαλερί Γκλόρια, εγκαίνια την Παρασκευή 21 Μαΐου και στις 19:00, από 21 Μαίου μέχρι 21 Ιουνίου 2021. Η Γκαλερί Γκλόρια είναι ανοικτή από Δευτέρα 5.30 – 8.00, Τρίτη - Παρασκευή από 10.30 – 12.45 και από 5.30 – 8.00 και το Σάββατο 10.30-1.00. Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22 762605, https://www.facebook.com/GloriaGalleryNicosia

Σημ. Η διοργάνωση ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα, κατευθυντήριες οδηγίες και ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας για την τήρηση μέτρων προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας. Κατά την είσοδο στο χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση