ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus ανακοινώνει την 23η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία

Έργα τέχνης με τις υπογραφές σπουδαίων Ελλήνων, Κυπρίων και διεθνών καλλιτεχνών

Δελτίο Τύπου

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus ανακοινώνει την 23η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία την 1η Ιουνίου 2021, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να αποκτήσει μοναδικά έργα τέχνης, με τις υπογραφές σπουδαίων Ελλήνων, Κυπρίων και διεθνών καλλιτεχνών, μέχρι και στο 1/3 της πραγματικής τιμής τους και όλα αυτά από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού του!

Με 22 επιτυχείς διαδικτυακές δημοπρασίες, και σαν ο πρώτος οίκος στη Κύπρο που ξεκίνησε και συνεχίζει να διενεργεί εικαστικές δημοπρασίες μέσω διαδικτύου, ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με το φιλότεχνο κοινό, κρατώντας μια λειτουργική και ζωντανή σχέση μαζί του.

Από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στην επικείμενη δημοπρασία του οίκου και που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα, είναι και το έργο του καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου, ο οποίος κινείται στο κλίμα ενός προσωπικού παραμορφωτικού εξπρεσιονισμού, με δραματικές περισσότερο προεκτάσεις. Δημιουργεί σύνολα που τόσο με τις παραμορφώσεις όσο και την βιαιότητα του χρώματος υποβάλλουν ανησυχίες και εσωτερικές συγκρούσεις. Στις πιο χαρακτηριστικές του προσπάθειες σημειώνει κανείς την έμφαση στην διαγώνια σύνθεση, τον τονισμένο χαρακτήρα των παραμορφώσεων και το ρόλο του χρώματος το οποίο υποβάλλει έναν κόσμο δραματικών συγκρούσεων.

Κωστής Γεωργίου
Διαστάσεις: 110Χ80
Εκτίμηση: €12,000 – 15,000
Εκκίνηση: €4,400

Έργα που επίσης ξεχωρίζουν είναι:

Το έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Αλέξανδρου Σκουταριώτη (Sonke) ο οποίος ασχολείται με την εικαστική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο από το 1998. Έχει κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γυναικείες φιγούρες με μακρύ λαιμό, μάτια κλειστά και μαλλιά που στροβιλίζονται. Ζευγάρια ψιλόλιγνα που ακουμπάνε το ένα στο άλλο, σα να προσφέρουν στήριγμα, κρατώντας μια καρδιά, ένα σπουργίτι, ένα σύμβολο. Ο ίδιος δημιουργεί, όπως σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες της γενιάς του, με γνώμονα τις εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες ή σύμφωνα με προσωπικά βιώματα. Η ελευθερία αλλά και η χειραφέτηση, η αναζήτηση του νοήματος στις σχέσεις και η αυτονομία της γυναίκας είναι βασικές έννοιες που απασχολούν τον καλλιτέχνη.

Αλέξανδρος Σκουταριώτης (Sonke)
Διαστάσεις: 100Χ70
Εκτίμηση: €3,500 – 4,500
Εκκίνηση: €1,700

Το έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Απόστολου Λάβδα, αποτελείται κυρίως από ανθρώπινες μορφές, τις οποίες αποδίδει με εξπρεσιονιστική διάθεση. Η ζωγραφική του είναι δυναμική, άμεση, πηγαία έχοντας εναρμονίσει την κλασική παραστατική ζωγραφική με την αφαίρεση. Στα έργα του δημιουργεί επάλληλα χρωματικά επίπεδα με κοφτές και πλατιές πινελιές προσδίδοντας τους συγκεκριμένη κατεύθυνση και χρωματική ροή. Αποφεύγει το σχεδιαστικό περίγραμμα και οδηγεί το βλέμμα του θεατή στην ανάγνωση του θέματος μέσω των χρωματικών συσχετισμών. Ο ζωγράφος μοιάζει να αιχμαλωτίζει στιγμές του χρόνου, τι οποίες αναδεικνύει με την έμπνευση του δίνοντας τους πρωταγωνιστικό ρόλο.

Απόστολος Λάβδας
Διαστάσεις: 50Χ50
Εκτίμηση: €1,600 – 2,200

Στα έργα του Κύπριου καλλιτέχνη Χρίστου Φουκαρά, συγκαταλέγονται σκηνές της αγροτικής ζωής – που ουδέποτε ο ίδιος εγκατέλειψε – με μια απόδοση ρεαλιστική. Ο καλλιτέχνης μένει πιστός στην παραστατική ζωγραφική με διάφορες τεχνοτροπίες και χρησιμοποιεί έντονα χρώματα σε συνθέσεις που διακρίνονται για την ισορροπία τους. Συνδυάζει το ρεαλιστικό θέμα με την απλοποίηση στις φόρμες που σε αρκετά σημεία, κυρίως ως αναφορά το τοπίο, απλώς σκιαγραφημένη, σχεδόν αφηρημένη. Η εξαιρετική δύναμη του χρώματος στα έργα του εξουδετερώνει οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο που θα επέβαλλε μια ρεαλιστικού τύπου γραφή.

Χρίστος Φουκαράς
Διαστάσεις: 40Χ30
Εκτίμηση: €1,200 – 2,000
Εκκίνηση: €800

Από τα έργα που επίσης συμπεριλαμβάνονται στην δημοπρασία είναι και το έργο του Κύπριου καλλιτέχνη Λευτέρη Οικονόμου. Ο καλλιτέχνης ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, γλυπτική και χαρακτική. Μεγάλωσε σε ένα αγροτικό περιβάλλον και περιτριγυρισμένος από τη φύση, στοιχείο που επηρέασε τη ζωή και το έργο του. Έχει ειδικευτεί στην τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων, την προσωπογραφία και τη μεγάλου μεγέθους χαρακτική. Συνδυάζοντας τις υστεροϊμπρεσιονιστικές αντιλήψεις της Σχολής του Παρισιού με τον εξπρεσιονιστικό υπαιθρισμό και τον κυβισμό, διαμόρφωσε ένα προσωπικό στυλ. Στα έργα του προστίθενται φωτεινά χρώματα, τόσο στα τοπία όσο και στις προσωπογραφίες, όπου τα πρόσωπα φωτίζονται έντονα και παίρνουν συμβολικό χαρακτήρα. Έργα του βρίσκονται σε πολλές συλλογές στην Κύπρο και σε διάφορες άλλες χώρες.

Λευτέρης Οικονόμου
Διαστάσεις: 27Χ35
Εκτίμηση: €1,800 – 2,500
Εκκίνηση: €1,400

Οι δημοπρασίες του Οίκου Kapopoulos Auction House Cyprus πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα από τα μέσα Μαΐου του 2020. Η κάθε δημοπρασία είναι τριήμερη, και διαρκεί από το απόγευμα της Τρίτης (7μ.μ.) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (10μ.μ.). Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ολοκληρωθεί 22 δημοπρασίες ενώ η 23η θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και θα κλείσει την 3η Ιουνίου.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Δημοπρασίας: https://auctions-cyprus.kapopoulosart.gr/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση