ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

O σύγχρονος καλλιτέχνης Gerco de Ruijter στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Ο φωτογράφος θα μιλήσει στο κοινό για τη δουλειά του στη φωτογραφία και το φιλμ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O Σύγχρονος εικαστικός καλλιτέχνης και φωτογράφος Gerco de Ruijter (Ολλανδία) παρουσιάζει τη δουλειά του σε ένα μοναδικό Artist Talk στην αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 20:00

“Animation και Σύγχρονη Τέχνη: No man’s Air”

Με αφορμή την επίσκεψη του στη Κύπρο για το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του Animafest Cyprus με τη θεματική “Animation και Σύγχρονη Τέχνη» ο Gerco de Ruijter θα μιλήσει στο κοινό για τη δουλειά του στη φωτογραφία και το φιλμ.

O Gercor de Ruijter δουλεύει με τη φωτογραφία και το film. Ο καλλιτέχνης διακρίθηκε αρχικά στον χώρο του ντοκιμαντέρ. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από έντονο προσωπικό στυλ. Οι ταινίες του με τοπία είναι μοναδικές. Μέσα από την τέχνη του εξερευνά τον βαθμό στον οποίο μπορεί το τοπίο να συμπτυχθεί και να παραμείνει αναγνωρίσιμο. Έχει στο ενεργητικό του ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ολλανδία και αλλού και η δουλειά του συμπεριλαμβάνεται σε πολλές και σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80 άρχισε να χρησιμοποιεί χαρταετούς και μπαλόνια για να δημιουργήσει εικόνες από γεγονότα/καταστάσεις μακριά από την δική μας οπτική. Από το 2012 χρησιμοποιεί το Google Earth ως πηγή υλικού, με το οποίο δημιούργησε ταινίες όπως το Crops (2013), με θέμα την άρδευση με κεντρικό άξονα στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας περισσότερους από 1000 κύκλους, και το Playground (2014) με θέμα τα γήπεδα Αμερικάνικου ποδοσφαίρου, αρχίζοντας από μία σειρά με αφηρημένες εικόνες από διάφορες γραμμές γηπέδου στο ίδιο μήκος. Αυτές οι ταινίες είναι δομημένες με αφαίρεση γύρω από ένα θεματικό άξονα και με οπτική γωνία κάθετη από ψηλά. Στην ταινία Dissolve (2017) παρουσίασε κεκλιμένη την οικεία θέα της όχθης μιας λίμνης στο βουνό, σε ένα κάθετο πανόραμα, από την αυγή μέχρι το σούρουπο.

Στη παρουσίαση του θα μοιραστεί με το κοινό για τη συλλογή φωτογραφιών από το Google Earth καθώς και τις σκέψεις του και προβληματισμούς του για το μοντάζ στις ταινίες του με φωτογραφίες (Stop motion films)

Το πρόγραμμα φιλοξενίας του Animafest Cyprus φέτος παρουσιάζεται με τη συνεργασία της Ολλανδικής Πρεσβείας στη Κύπρο και του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe που θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2021, σε όλη την Κύπρο, διεθνώς και διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από το O&O CBK Rotterdam, το Droom en Daad Foundation στην Ολλανδία και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Στην αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 20:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση