ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η «Αρμονία» από τον Νίκο Παπαλουκά

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την τελευταία εικαστική δουλειά του Κύπριου καλλιτέχνη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την τελευταία εικαστική δουλειά του ταλαντούχου Κύπριου καλλιτέχνη Νίκου Παπαλουκά, με τίτλο «Αρμονία».

Στην νέας σειρά έργων του, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και μια σειρά από γλυπτά εμπνευσμένα από τη μουσική, τους μουσικούς και την απόλαυση της τέχνης τους από το κοινό. Μουσικοί που παίζουν μουσική και τραγουδούν, άνθρωποι που χορεύουν και απολαυάνουν τη μουσική, και ακόμη στογμές χαλάρωσεις ακούγοντας μουσική.

Για την συγκεριμένη σειρά έργαν, ο καλλιτένης χρησποποιήσε κυρίως μαύρα υπόβαθρα για να ενισχύσει την αίσθηση της νύχτας και την νυκτερινή ατμοσφαιρά που γνωρίζουμε από μικρές αίθουσες μουσικής όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν.

Το «Αρμονία» είναι ένας περιεκτικός τίτλος καθώς αντικατοπτρίζει όχι μόνο το θεματικό θέμα του στόχου του καλλιτέχνη στη σύνθεση και την παρουσίαση του έργου του. Παρά την αλλαγή στο παρασκήνιο, ο καλλιτέχνης παραμένει πιστός στη χαρακτηριστική γεωμετρική δομή του και σε μεγάλους, επίπεδους χρωματικούς συνδυασμούς για τη δημιουργία σαφών μορφών και συνθέσεων με βάση στοιχειώδη σχήματα και χρώματα.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Νίκος Παπαλουκάς γεννήθηκε στην Πέλλα Παΐς της Κερύνειας το 1969. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Frederick στη Λευκωσία και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε με άριστα και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Northampton της Αγγλίας. Παρουσίασε το έργο του σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πoύ: Alpha C.K. Art Gallery, από 5 Μαρτίου 2021 έως τις 18 Μαρτίου

Ώρες λειτουργίας: Τρι– Παρ 10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. & 4:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ. και Σάββατο 10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. κατόπιν ραντεβού

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22751325, info@ackgallery.com.

Ο κατάλογος των έργων είναι αναρτισμένος στην ιστοσελίδα www.ackgallery.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση